pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Lärare åk F-3 till T1-skolorna

Ort
Kategorier
Utgår

2022-11-27

Ansök nu

Lärare åk F-3 till T1-skolorna

Om arbetsplatsen

T1-skolorna består av Fridtunaskolan och Tunvallaskolan och ligger på T1-området i centrala Linköping med närhet till en fantastisk utemiljö i Vallaskogen. Skolorna ligger på gångavstånd till bibliotek, teater, simhall och konserthus. Här går omkring 500 elever från förskoleklass till årskurs 6. I slutet av höstterminen 2022 lämnar vi Tunvallaskolan och flyttar in i våra nybyggda och renoverade lokaler på Fridtunaskolan. 

T1-skolorna kännetecknas av trygghet, respekt och ömsesidigt förtroende. Vi arbetar för en god studiero med engagerad och motiverad personal. Detta gäller även i högsta grad föräldrarna, som visar ett stort engagemang för sina barns utbildning. På T1-skolorna förbereder vi våra elever för framtiden genom att skapa de bästa förutsättningarna för ett aktivt lärande. Det är i mötet mellan pedagog och elev som kvalitet skapas. Vår undervisning har en tydlig struktur men också en flexibilitet som utmanar eleverna på rätt nivå. Vår målsättning är alltid att lärandet ska kännas meningsfullt och utvecklande.

Vår undervisning är varierad och vi arbetar fokuserat med att arbeta efter de mest framgångsrika undervisningsstrategierna. Vi har ett tydligt lärarledarskap i klassrummet och på fritids. Vår skola är en lärmiljö där höga och tydliga förväntningar går hand i hand med egen utveckling och ansvar.  

Arbetsbeskrivning

Utgångspunkten för dig som lärare är att arbeta med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor. 

Som lärare ser du elevens hela skoldag som viktig och du samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Som en del i detta samarbetar även skolans och fritidshemmets verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i din undervisning.  

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.

Denna tjänst innebär undervisning som klasslärare i årskurs 2. 

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation för årskurs F-3, alternativt har du slutförd eller pågående utbildning till lärare för årskurs F-3. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i årskurs F-3 innebär, antingen genom praktik eller avlönat arbete. 

I din roll som lärare i årskurs F-3 har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr22) och övriga styrdokument. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Som lärare i årskurs F-3 är du en god förebild. Du har förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning.

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Information om tjänsten

Tillträde: 2022-12-05, eller enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10031

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Dela detta jobb

Lärare åk F-3 till T1-skolorna

Linköpings kommun