pedagogjobb.se

Lärare åk 7-9 till Stångåskolan, Resursskolorna

Ort
Utgår

2021-02-28

Ansök nu

Lärare åk 7-9 till Stångåskolan, Resursskolorna

Om arbetsplatsen

Resursskolorna är grundskolor för elever i behov av extraordinärt stöd, åk 1-9, i Linköpings kommun. Skolorna bedriver sin verksamhet i liten grupp, med hög personaltäthet och med tydligt målfokus utifrån ambitionen att alla elever har rätt till en god och tillgänglig lärmiljö.

Vi utökar nu antalet elevplatser och behöver därför förstärka med ytterligare två lärare. Vi söker nu dig som är legitimerad lärare för grundskolans senare del gärna med ämnesbehörighet inom matematik och/eller naturvetenskapliga ämnen alternativt svenska och/eller engelska. Tjänsterna kommer vara placerad på en av våra högstadieskolor, Stångåskolan, som finns i egna undervisningslokaler på Garnisonsområdet.

Arbetsbeskrivning

Som lärare i årskurs 7-9 ansvarar du för undervisningen i skolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du ansvarar även för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i skolan.

Din roll på Resursskolorna är att arbeta med elevernas kunskapsutveckling i nära samarbete med övrig personal på skolorna. Du får möjlighet att arbeta nära eleverna och har stor frihet att utforma och påverka ditt arbete utifrån de behov som uppstår. Kollegial och extern handledning finns som stöd för arbetslaget.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation för årskurs 7-9 eller gymnasiebehörighet alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har ämneskompetens inom inom matematik och/eller naturvetenskapliga ämnen alternativt svenska och/eller engelska. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i årskurs 7-9 innebär. Vi hoppas att du har tidigare erfarenhet av att arbeta i mindre undervisningsgrupp för elever i behov av särskilt stöd alternativt med socioemotionella svårigheter och psykisk ohälsa. Tjänsten kräver att du har B-körkort.

Vi söker dig som brinner för barn i behov av särskilt stöd och som söker en pedagogisk utmaning. Du trivs med att arbeta i en verksamhet där ingen dag är den andra lik och du får möjlighet att tänka utanför boxen då varje elevs behov är i fokus.

Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som lärare i årskurs 7-9 ska du ha goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med (Lgr11) och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. Du ska vara en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare krävs att lärarlegitimation kan uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning.

Om du har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga den som fil tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte sökt om lärarlegitimation eller är under utbildning, vänligen bifoga utbildningsintyg eller studieintyg.

Kontaktperson:

Johanna Svensson, Rektor, 013-294102, johanna.svensson@linkoping.se

Sandra Sannemo Bårman, HR-konsult, 013-262718, sandra.sannemo-barman@utb.linkoping.se

Timo Järvinen, Facklig representant Lärarnas Riksförbund, 013-263387

Lärarförbundet Linköping, 013 -208739, lararforbundet@linkoping.lararforbundet.se

Dela detta jobb

Lärare åk 7-9 till Stångåskolan, Resursskolorna

Linköpings kommun