pedagogjobb.se

Lärare åk 5 till Fornbyskolan

Företag Trosa kommun
Ort
Utgår

2019-07-02

Ansök nu

Lärare åk 5 till Fornbyskolan

För många börjar Trosa kommun som en sommarförälskelse som övergår till något mer. Våra verksamheter genomsyras av Trosaandan som är en känsla som nästan går att ta på. Det är det varma bemötandet mellan kollegor, och en chef som ser dig, ger dig ansvar och stöttar dig i din utveckling. På grund av vår litenhet har du stora möjligheter att utvecklas och göra avtryck, och har alltid nära till kollegor, näringsliv och medborgare. 

I Trosa kommun satsar vi på att våra barn och elever ska få en så bra start i livet som möjligt. Från de första stegen i förskolans värld, hela vägen genom grundskolan och fritidshem gör våra medarbetare sitt yttersta för att varje barn/elev ska få den stöttning som krävs för att nå sina drömmar och mål.

UPPDRAG

Som lärare bidrar du till elevernas utveckling mot kunskapsmålen utifrån varje elevs förutsättningar. Du ska även bidra till elevens personliga utveckling. I arbetet ingår det att dokumentera, följa upp och utvärdera elevens utveckling, vilket också kommuniceras med eleven och dennes vårdnadshavare via bland annat utvecklingssamtal. 

Vi söker en lärare till åk 5, uppdraget innefattar mentorskap. Vi bygger starka arbetslag med grundprincipen om fyra lärare på tre klasser. 

Vi lägger stor vikt vid din förmåga att samarbeta med alla kollegor på skolan. Lärare och elevassistenter arbetar nära varandra i det dagliga skolarbetet. Det är viktigt att du bidrar med din erfarenhet, kunskaper och kreativa förmåga på olika sätt för elevernas och verksamhetens utveckling. 

KOMPETENS

Vi söker dig som har ett inre lugn men ändå ett driv, och en vilja att ge varje barn de bästa förutsättningarna för att utveckla hela sin personlighet. 

Du är/har:

  • legitimerad lärare med behörighet att undervisa åk 5
  • god kunskap om läro- och kursplanen
  • goda kunskaper samt erfarenhet av pedagogisk dokumentation för att följa upp och utvärdera verksamheten
  • pedagogisk medvetenhet och kunskap att kunna tolka och konkretisera läroplanens alla mål

Vi söker främst dig med behörighet i svenska, SO eller engelska - har du behörighet i andra ämnen är även det meriterande.

Vi vill att du ska kunna använda dina erfarenheter och din kompetens för att bidra till en spännande, stimulerande pedagogisk miljö där barnet är i fokus. Arbetet ska utgå från en helhetssyn på barnets utveckling där lek och lärande har en stor betydelse. Vi förväntar oss ett professionellt samarbete och bemötande med föräldrar i olika forum. Du ska aktivt medverka till utveckling av skolans verksamhet genom ett systematiskt kvalitetsarbete. 

OM SKOLAN

Fornbyskolan är en F-6 skola i Vagnhärad. Vår vision och målsättning är att vi är lärande individer och grupper som mår bra, både individuellt och tillsammans. Vi måste vara trygga för att möta våra utmaningar i lärandet på bästa sätt. Det leder till utveckling. 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Augusti 2019 eller enligt överenskommelse 
Antal tjänster: 2

ÖVRIGT

Den som erbjuds tjänst inom förskola och skola måste uppvisa utdrag ur belastningsregister enligt gällande lagstiftning (Lag [2000:873] om registerkontroll av personal inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnsomsorg). 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

VILL DU VETA MER?

Trosa kommun växer som bostadsort och vi söker medarbetare till flera av våra skolor i Trosa. Skolorna i Trosa kommun vill ha personal som har en mix av åldrar, kön och bakgrund för att få en större mångfald och många förebilder för våra barn. 

Vi arbetar ständigt för att skapa engagemang och arbetsglädje och vi är väldigt stolta över att Trosa kommun i flera år legat i den absoluta Sverigetoppen när det gäller engagerade medarbetare enligt SKL (Sveriges kommuner och landsting, HME). 

Läs mer om grundskolan i Trosa kommun här. 

Kontakt:

Åsa Sörhede Ahlroth, Rektor Fornbyskolan
0156-523 14
asa.ahlroth@trosa.se

Dela detta jobb

Lärare åk 5 till Fornbyskolan

Trosa kommun