pedagogjobb.se

Videskolan Palmblad

Är du intresserad av att arbeta i en stimulerande miljö där det kollegiala lärandet är i fokus? Vill du göra skillnad för våra härliga elever?
Välkommen till Videskolan Palmblad!
Hos oss gör vi tillsammans en skillnad och det finns stora utvecklingsmöjligheter för den som blir en del av vår fina arbetsgrupp.

Videskolan Palmblad är en resursenhet med cirka 27 platser som tar emot grundskoleelever år 6-9 med funktionsvariation inom autismspektrat. Arbetet på enheten genomsyras av ett lågaffektivt förhållningssätt och en hög grad av individualisering utifrån den enskilda elevens behov. Vi har hög personaltäthet och stödfunktioner som specialpedagog och psykolog som arbetar i verksamheten.

Ditt uppdrag
Du kommer att ingå i ett arbetslag/team där ni tillsammans bär det gemensamma ansvaret för elevernas utveckling. Vi arbetar med social färdighetsträning där verktyg som Kat-kit, seriesamtal och sociala berättelser ingår. Vi utvecklar kontinuerligt vårt arbetssätt och lägger stor vikt vid tydliggörande och lösningsinriktad pedagogik. Elevens lärande och mående sätts alltid i fokus och utifrån detta bygger vi vidare på det som fungerar och gör de anpassningar som behövs för att eleven ska lyckas.

Som lärare hos oss har du utifrån din ämneskompetens planerings- och undervisningsansvar för en grupp elever och du är mentor för 3-4 elever. I uppdraget som mentor har du kontakt med vårdnadshavare vid behov. Nära samverkan med hemskolor, habilitering, BUP och socialtjänst kan också vara aktuellt, då tillsammans med ledning, specialpedagog eller psykolog som arbetar på enheten.

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad lärare. Vi ser gärna att du har en bred behörighet. Har du utbildning i läs-och skrivutveckling, låg-affektivt bemötande, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), olika lärverktyg eller är utbildad speciallärare ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Du behöver ha IT-kunskaper och det är en fördel om du har erfarenhet av att använda digital teknik i undervisningen. Det är även meriterande om du har goda kunskaper om Unikum, Teams och olika lärverktyg.

Som person är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer samtidigt som du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Vidare samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Dessutom har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Maygunn Hole, enhetschef, 018-727 84 69

Fackliga företrädare:
Lärarnas Riksförbund, Helena Dübeck, 018-727 24 23
Lärarförbundet, Louise Plobeck, 018-727 24 95

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Lärare åk 4-9 till Videskolan Palmblad

Ansök nu

Dela detta jobb