pedagogjobb.se

Lärare åk 1 sökes till Skärlagskolan

Företag Trosa kommun
Ort
Utgår

2019-04-14

Ansök nu

Lärare åk 1 sökes till Skärlagskolan

Arbetsplatsen

Knappa timmen från Stockholm med buss, tåg eller bil har Trosa kommun blivit ett val för människor som söker en trivsam livsmiljö vid havet med möjligheter i boende och närhet till storstadsregionen. Kommunen omsätter cirka 3/4 miljard och har cirka 820 anställda. Med dryga 13 300 invånare är vi en kommun i stadig tillväxt. Se mer på www.trosa.se/jobbahososs 

Skolverksamheten omfattar ungefär 380 medarbetare samt 2 700 elever och förskolebarn. 

Skärlagskolan växer! Skärlagskolan ligger i centrala Trosa med närhet till skog och vacker natur. Vi är en F-6 skola med fritidshem och ca 250 elever. 

Vi är i ett spännande skeende där vi växer och därmed behöver utöka antalet lärare på skolan. För fyra år sedan fick vi vår skola ombyggd för att skapa bättre lärmiljöer, vi har fått en paviljong för att möta de ökade behovet av klassrum. Nu står vi inför en nybyggnation där skolan byggs till med nya kreativa lokaler. Skärlagskolan är en harmonisk skola där det finns ett högt engagemang hos personalen. Vi tror på alla människors förmåga att lyckas, att olikhet är en tillgång, att alla elever har rätt att utvecklas i sitt lärande och att lärande och social förmåga utvecklas i samspel med andra. Vi har goda kunskapsresultat samt en stark vilja att fortsätta utveckla undervisningen. Du förväntas bidra med dina kunskaper, ditt engagemang och en stabil värdegrund för att utveckla vår verksamhet ytterligare. 

Vi tror på inkludering av alla elever. Vi har grupprum till varje klassrum och ett välkomnande mediatek, och bibliotek som är skolans hjärta. Skolan har ett elevhälsoteam där, speciallärare, skolsköterska, kurator, skolpsykolog och rektor ingår. 
 

Läs mer >> 


Arbetsuppgifter

Vi söker nu två nya medarbetare med behörighet att undervisa i åk 1. Sök tjänsten på egen hand, eller varför inte söka tillsammans med en kollega som du kan dela klassansvar med? 

Klassen delas upp i två undervisningsgrupper av de två lärare som är klassansvariga. Vi har fritidspersonal knutna till klasserna, speciallärare, sva lärare, studiehandledare, allt för att kunna möta elevernas behov 

På Skärlagskolan finns i nuläget tre arbetslag, ett för fritids, ett för F-3 och ett 4-6 varav du kommer att ingå i ett. 

Kvalifikationer

Krav på arbetlivserfarenhet: Ingen erfarenhet krävs. Du som söker är behörig lärare för undervisning i åk F-3. Vi ser gärna att du har fler behörigheter och årskurser i din legitimation. 

Du är trygg, stabil, nyfiken och förväntas vilja vara med och driva skolans utvecklingsarbete inom bland annat specialpedagogik, IKT och språkutvecklande arbetssätt. 

Vi vill att du är/har: 
• ansvarstagande 
• ett positivt förhållningssätt med utgångspunkt i att alla barn är allas ansvar 
• lätt för att samarbeta 
• bra på att skapa goda relationer med såväl barn som vuxna

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-08-12
Antal platser: 2


Andra uppgifter

Den som erbjuds tjänst inom förskola och skola måste uppvisa utdrag ur belastningsregister enligt gällande lagstiftning (Lag [2000:873] om registerkontroll av personal inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnsomsorg). 

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-04-14
Arbetsgivarens referensnummer: A859314

Upplysningar

Elisabeth Nyhlén
Rektor Skärlagsskolan
0156-52351
elisabeth.nyhlen@trosa.se

Britten Pettersson
Lärarförbundet
0156-521 63

Dela detta jobb

Lärare åk 1 sökes till Skärlagskolan

Trosa kommun