pedagogjobb.se

Lärare åk 1-3, Björnkärrsskolan

Ort
Utgår

2021-10-18

Ansök nu

Lärare åk 1-3, Björnkärrsskolan

Om arbetsplatsen

Björnkärrsskolan ligger i stadsdelen Ryd och har cirka 200 elever i förskoleklass till årskurs 6. Här finns en klass i varje årskurs, förutom i årskurs 3 där det finns två klasser. Vi har välutbildad och engagerad personal som arbetar i arbetslag för att på bästa sätt kunna möta alla elevers behov av stöd och stimulans.

På Björnkärrsskolan eftersträvar vi delaktighet på alla nivåer då vi anser att elevinflytande är viktigt, liksom det kontinuerliga arbetet med att skapa en trygg och god stämning på skolan.

Arbetsbeskrivning

Som lärare i årskurs 1-3 ansvarar du för undervisningen i skolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du ansvarar även för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i skolan.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation för årskurs 1-3, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du, utöver grundbehörighet i årskurs 1-3, har behörighet att undervisa i musik. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i årskurs 1-3 innebär.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som lärare i årskurs 1-3 har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr11) och övriga styrdokument. Utifrån det har du förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

Som lärare i årskurs 1-3 är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med 2022-08-17

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7840

Dela detta jobb

Lärare åk 1-3, Björnkärrsskolan

Linköpings kommun