pedagogjobb.se

Resursenhet Videskolan Palmblad

Har du erfarenhet av lågaffektivt förhållningssätt? Vill du arbeta i en stimulerande miljö där det kollegiala lärandet är i fokus?
Välkommen till Videskolan!

Videskolan Palmblad är en resursenhet med cirka 29 platser som tar emot elever i årskur 6-9 med funktionsvariation inom autismspektrat. Arbetet på enheten genomsyras av ett lågaffektivt förhållningssätt och en hög grad av individualisering utifrån den enskilda elevens behov. Vi har hög personaltäthet och stödfunktioner som specialpedagog och psykolog som arbetar i verksamheten.

Här kan du läsa mer om arbetsplatsen (https://videskolan.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Du kommer att ingå i ett arbetslag/team där ni tillsammans bär det gemensamma ansvaret för elevernas utveckling. Vi erbjuder en stimulerande miljö och utgår från ett lågaffektivt förhållningssätt. Vi arbetar med social färdighetsträning där verktyg som Kat-kit, seriesamtal och sociala berättelser med mer ingår. Vi utvecklar kontinuerligt vårt arbetssätt och lägger stor vikt vid tydliggörande och lösningsinriktad pedagogik. Eleven sätts alltid i fokus och utifrån detta bygger vi vidare på det som fungerar och gör de anpassningar som behövs för att eleven ska lyckas.

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i engelska och/eller svenska/SO. Vi ser gärna att du har behörighet att undervisa i andra ämnen. Har du utbildning i låg-affektivt bemötande, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) och olika lärverktyg ses det som meriterande. Vi ser att du har erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att använda digital teknik i undervisningen. Goda IT-kunskaper i till exempel Unikum, Office och olika lärverktyg är en förutsättning för arbetet. Det är önskvärt att du har kunskap om tydliggörande pedagogik.

Som person är du flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Vidare har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Dessutom tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat samt har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Maygunn Hole, enhetschef, 018-727 84 69

Facklig företrädare:
Lärarnas Riksförbund, Mattias Andersson, 018-727 84 70

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Lärare 4-9 till resursenhet Videskolan Palmblad

Ansök nu

Dela detta jobb