pedagogjobb.se

Lärare

till grundsärskolan

Välkommen till en arbetsplats som kännetecknas av hög trivsel, kompetens, samarbete, utveckling och kreativitet. Hos oss fokuserar vi på tillgänglighet och inkluderande lärmiljöer i ett hälsofrämjande och förebyggande elevhälsoperspektiv. 

Varje dag går drygt 7000 barn och ungdomar till en skola i Värmdö. Hos oss får du ett underbart tillfälle att hjälpa våra unga medborgare att skapa framtida möjligheter. Värmdö kommun är en ung kommun i utveckling med unga medborgare. Som skolkommun är Värmdö en progressiv och utvecklingsbenägen kommun. Undervisningen är i stor grad digitaliserad. Vi har en fin närhet mellan skolorna med täta samarbeten och erfarenhetsutbyten. Likvärdighet, inspiration och framåttänk präglar vår skolvardag.

Rollen som lärare i grundsärskolans klasser innebär att du undervisar i klasser som består av 5-8 elever. I varje klass arbetar undervisande lärare tillsammans med resurspersonal. Uppdraget som lärare handlar om att leda alla delar av undervisningen och följa upp varje elevs utveckling och lärande. Som undervisande lärare har du också ansvar för att leda resurspersonalen i klassen.

I denna lärartjänst ingår klassläraransvar för en av skolans särskoleklasser för låg/mellanstadium med undervisning utifrån grundsärskolans teoretiska ämnen och ämnesområden i läroplanen. Klassläraren och klassens resurser bildar ett klassteam som har gemensam tid avsatt för veckovis planering. Som lärare ingår du i ett av skolans två lärararbetslag.

Vi söker dig som har lärarlegitimation med bred behörighet i teoretiska ämnen för låg/mellanstadium. Har du speciallärar-/specialpedagogbehörighet ses detta som meriterande. För tjänsten krävs även erfarenhet från undervisning av elever i särskolan eller andra elever i omfattande behov av särskilt stöd samt erfarenhet av teckenkommunikation. Erfarenhet av att arbeta utifrån TBA (Tillämpad beteendeanalys) och/eller PBS (Positivt beteendestöd) är meriterande.

Som person är du inkluderande i din roll, med ett tydligt ledarskap och en god struktur. Du har engagemang och möjlighetsfokus, arbetar för en god arbetsmiljö för dina elever såväl som dina kollegor och är en kreativ lagspelare.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens brottsregister en förutsättning för anställning.

Kullsvedsskolan består av grundsärskola för årskurs 1-9 samt kommungemensamma särskilda undervisningsgrupper (KSU) åk 1-9 för elever med autism i grundskolan. I dagsläget finns här 65 elever totalt. Skolan har också fritidshem. Skolan ligger i orten Hemmesta bortom Gustavsberg, ca 30 minuter med direktbuss från Slussen.

Engagemang, utveckling och samarbete är kännetecknande och trivseln är hög i personalgruppen. Läsåret 2020-21 kommer här finnas runt 60 medarbetare, i huvudsak lärare/speciallärare och resurser/fritidspersonal. Vi har ett väl utvecklat arbete med extra anpassningar, visuellt stöd och digitala hjälpmedel i undervisningen. Skolan har två förstelärare, legitimerad kompetens i samtliga praktisk-estetiska ämnen samt en väl fungerande elevhälsa där samtliga kompetenser ingår.

Som medarbetare i hela kollegiet tillhör våra lärare också fasta tvärgrupper (blandad personal). Tvärgrupperna arbetar med skolans prioriterade mål och övergripande utvecklingsprocesser under arbetsplatsträffar och studiedagar. Kullsvedsskolan har inriktning PBS (Positivt Beteendestöd)/TBA (Tillämpad beteendeanalys) där kompetensen är hög. Skolan har också Grön flagg-certifiering.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen avser heltid och är en tillsvidareanställning med ferietjänst, tillträde 12 augusti 2020.

Ansökan
Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på ”sök tjänst” nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 6 juli 2020.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta rektor Christina Söderkvist, tel 072-250 93 56, eller e-post christina.soderkvist@varmdo.se. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

________________________________________________________________________

Behöver du hjälp när du ska registrera din ansökan? Kontakta vår support på telefon 08–570 482 37. Du når oss också via e-post support.rekrytering@varmdo.se.

När du söker jobb i Värmdö kommun behandlas din ansökan som en inkommen handling och kommunen har därför skyldighet att spara dina uppgifter i två år. Efter två år raderas uppgifterna. Tänk på att personuppgifter kan komma att lämnas ut i samband med utlämnande av ansökningshandlingar enligt offentlighetsprincipen. Vill du veta mer hur vi hanterar personuppgifter enligt GDPR så kan du läsa här: https://www.varmdo.se/naringslivocharbete/arbetaivarmdokommun/vanligafragor/minauppgifter.4.c174412152bb34972353383.html

 

Dela detta jobb

Lärare

Värmdö kommun