pedagogjobb.se

Lärarassistent till Nygårdsskolan

Ort
Utgår

2021-10-19

Ansök nu

Lärarassistent till Nygårdsskolan

Om arbetsplatsen

Nygårdsskolan är idag en skola med elever i förskoleklass till och med åk 4, där de flesta har mångkulturell bakgrund. På sikt kommer Nygårdsskolan att vara en skola med elever i åk F-6 med plats för 350 elever.

Nygårdsskolan präglas av ett mycket stort engagemang och hög grad av flexibilitet. Vår idé om kvalitet är vikten av lärarens undervisningspotential i klassrummet och samverkan mellan medarbetare och elever. Vi tror också att kvalitet uppnås genom aktivt arbete med värdegrunden och att skolans medarbetare, oavsett arbetsuppgifter, tar initiativ, påverkar och analyserar verksamheten. 

Arbetsbeskrivning

Arbetet som lärarassistent innebär att du ska underlätta lärarens arbetsmiljö genom att avlasta med framför allt administrativa arbetsuppgifter. 

Du kommer att ta emot och registrera frånvaroanmälan för elever, ansvara för att vid behov beställa vikarier till verksamheten och vara ett stöd för föräldrar och vårdnadshavare i de digitala system som skolan använder. Även enklare arbetsuppgifter så som att kopiera och laminera underlag förekommer. Du uppmärksammar och efterfrågar lärarens behov och medverkar till att en god arbetsmiljö skapas för skolans medarbetare och elever.  

Du ingår i team med övriga stödfunktioner vid skolans expedition, så som rektorer, administratör och vaktmästare. Avstämningsmöten för skolexpeditionen sker en gång per vecka för att gemensamt följa upp och prioritera arbetsuppgifter utifrån verksamhetens behov. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har slutfört gymnasial utbildning. Har du genomfört en yrkeshögskoleutbildning till lärarassistent eller har pedagogisk vidareutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant är det meriterande. Du ska ha erfarenhet av arbete med barn/ungdomar i skola eller annan verksamhet med barn/ungdomar som arbetsgivaren bedömer relevant. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med elevadministration. Har du tidigare erfarenhet av att använda lärverktyg som Skola24, Unikum och/eller Google i ditt arbete ser vi det som positivt. 

Du ska enligt grundskolans läroplan kunna organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt. Därmed är det ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket.

Vi söker dig som lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är ansvarstagande, du har vilja och förmåga att hjälpa andra och prioriterar ditt arbetet på ett effektivt sätt. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar. Du är trygg, stabil och har självinsikt.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7850

Dela detta jobb

Lärarassistent till Nygårdsskolan

Linköpings kommun