pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor och gymnasieskolor under namnen Kunskapsskolan och Kunskapsgymnasiet. Utbildningarnas viktigaste kännetecken är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden. De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 14 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Kunskapsskolan är ett familjeföretag som ägs och styrs av grundaren Peje Emilsson med familj. Denna tjänst är placerad i ljusa och fräscha lokaler i Hammarby sjöstad på Kunskapsskolans huvudkontor.

Kunskapsskolan söker driven kvalitetssamordnare

Kärnan i Kunskapsskolans verksamhet är en personligt utformad utbildning med eleven i centrum. Vår pedagogik utgår från att alla är olika och lär på olika sätt. Vi vill få våra elever att lyckas bättre än de trodde var möjligt och hos oss får de utveckla både kunskaper och förmågor. Vi har ett stort samhällsengagemang och tror på valfrihet och mångfald.

Om rollen
Du kommer ingå i ett mindre team medarbetare på Kunskapsskolans pedagog- och utvecklingsavdelning. Avdelningens syfte och ansvar är att utveckla och förvalta Kunskapsskolans pedagogiska modell samt våra pedagogiska system och att stödja skolorna i deras uppdrag. Att utveckla vår undervisning, våra system och processer för högre måluppfyllelse är en stark drivkraft.

Din roll innebär att ansvara för vår kvalitetsuppföljning och analys av resultat, men även att utveckla system och processer för detta ändamål. Du kommer att förutom pedagogik- och utvecklingsavdelningen, arbeta nära ledningen, våra operativa chefer för grundskola och gymnasium samt rektorer för våra skolor.
Vi erbjuder ett varierat och utvecklande arbete i ett besjälat företag med stor stolthet över vår verksamhet. Pedagogik- och utvecklingsavdelningen finns centralt i organisationen och samarbetar tätt med våra 36 skolor.

Huvudsakliga ansvarsområden omfattar
- Ansvara för, förvalta samt utveckla system för resultatuppföljning och rapporter
- Analysera resultat och identifiera behov och utvecklingsområden inom verksamheten, både övergripande och på skolnivå
- Ansvara för processen kring våra årliga kvalitetsenkäter
- Ansvara för viss rapportering och statistik till myndigheter
- Stöd till skolorna i resultatuppföljning och det systematiska kvalitetsarbetet, som bl.a. innefattar det årliga kvalitetsplanarbetet
- Delta i att utveckla resultat- och kvalitetsuppföljning och bidra i utveckling av hela verksamheten.

Tidigare erfarenhet
Du är intresserad av skolutvecklingsfrågor, kvalitetsarbete och resultatanalys och har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du är noggrann och van att arbeta med statistik och olika typer av uppföljning och klarar att behålla överblicken samtidigt som du har koll på detaljer.
Du jobbar inom eller har tidigare arbetslivserfarenhet från skolans värld som lärare, skolledare eller inom skolmyndighet alternativt annan skolhuvudman.
Du har erfarenhet av system för resultatuppföljning, rapporter och är intresserad av att utveckla dessa i samverkan med andra.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen med inriktning mot exempelvis statsvetenskap, ekonomi, statistik eller pedagogik och med god erfarenhet av analysarbete. Vi ser gärna att du har minst tre års väl vitsordat arbete med liknande arbetsuppgifter och erfarenhet av arbete med systematiskt kvalitetsarbete.
För att lyckas i rollen bör du ha goda kunskaper om styrdokument och gällande lagstiftning inom skola.

Meriterande
Det är meriterande om du tidigare har jobbat som skolledare.

Personliga egenskaper
I din roll kommer du jobba såväl strategiskt som operativt och vi lägger stor vikt vid din analytiska förmåga samtidigt som du är driven, självgående och utvecklingsorienterad. Då rollen innebär framtagande av rapporter samt analys så söker vi dig som är noggrann och kvalitetsmedveten. Arbetet kräver tätt samarbete med andra inom Kunskapsskolan så du kommer långt med prestigelöshet och en samarbetsinriktad attityd. Att ha förmåga att kunna presentera ditt arbete för andra på ett pedagogisk och tydligt sätt är viktigt för oss. Vi söker därför dig som har god vana att uttrycka dig i tal och skrift och har en vana av att förmedla dina slutsatser på ett kommunikativt sätt.

Låter det intressant?
Välkommen med frågor eller din ansökan till Kunskapsskolans pedagogikchef Stina Myringer Karlsson stina.myringer-karlsson@kunskapsskolan.se

Sista ansökningsdag är 20 januari. Intervjuer kommer att ske löpande och en eventuell anställning kan komma att ske före sista ansökningsdag. Ansökan sker via vårt rekryteringsverktyg.

Anställningsvillkor
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Kunskapsskolans huvudkontor, Hammarby fabriksväg 23, kommer att vara din arbetsplats med närhet till buss- och tvärbana. När du blivit erbjuden anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

logo

Kvalitetssamordnare

Företag Kunskapsskolan
Ort
Utgår

2022-01-20

Ansök nu

Dela detta jobb