pedagogjobb.se

Logga

Kurator till Praktiska Gymnasiet i Uppsala

Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-10

Ansök nu

Kurator till Praktiska Gymnasiet i Uppsala

Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Vi arbetar hela tiden efter att utvecklas och driva vår idé framåt för att varje elevs utbildning ska bli den bästa.

Många företag längtar efter någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft. Vi utbildar för att det ska leda till jobb. 

Om tjänsten

Tjänsten som kurator innebär att vara en del i det förebyggande och hälsofrämjande elevhälsoarbetet med frågor om trygghet, närvaro, lärande, utveckling och hälsa. Du har en aktiv roll i elevhälsoteamet, som förutom kurator består av skolledning, skolsköterska, specialpedagog samt studie-och yrkesvägledare. Du arbetar nära arbetslagen där du bidrar med dina kompetenser för att nå ökad måluppfyllelse. Samtal med elever i grupp eller individuellt ingår också i uppdraget. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid 50-80% med start enligt överenskommelse. 

Din bakgrund

Vi söker dig som är utbildad socionom och ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet. Meriterande är erfarenhet inom skola. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och letar efter dig som har lätt att samarbeta med andra, är lyhörd och har förmåga att skapa goda relationer. Du behöver även självständigt kunna planera och genomföra arbetsuppgifter på ett effektivt och strukturerat sätt. 

Är du den vi söker?

Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 2019-10-10. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Sofi Westerin på 070-819 13 90 eller via mail sofi.westerin@praktiska.se. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Om AcadeMedia

Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre.

Läs gärna mer på www.academedia.se.

Dela detta jobb

Logga
Kurator till Praktiska Gymnasiet i Uppsala

Praktiska Sverige AB