pedagogjobb.se

Koordinator för specialpedagogiskt stöd, Vikingstad skola

Ort
Utgår

2021-10-23

Ansök nu

Koordinator för specialpedagogiskt stöd, Vikingstad skola

Om arbetsplatsen

Vikingstad skola är nyrenoverad och ligger mitt i samhället Vikingstad. Vi arbetar aktivt enligt mottot ʺVikingstad skola - där varje elev är i fokusʺ. Här på Vikingstad skola går det ca 400 elever i årskurserna F-6.

Samhället Vikingstad ligger ca 15 km utanför Linköping och det går enkelt att ta sig både med bil och med pendeltåg som anländer flera gånger i timmen. Då Vikingstad som område växer kommer vi utöka vår verksamhet under nästa läsår. Vår F-3 verksamhet kommer då flytta in i en nybyggd skola som heter Valkeboskolan, som ligger på gångavstånd från nuvarande lokaler.

Arbetsbeskrivning

På grundskolorna i Linköpings kommun finns en särskild funktion inrättad som utgör rektors stöd och koordinerar insatserna inom elevhälsan. Specialpedagog med uppdrag som koordinator för specialpedagogiskt stöd förväntas bland annat att:

  • tillföra specialpedagogisk kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i den övergripande planeringen av elevhälsans arbete

  • kartlägga möjligheter och hinder i skolmiljön för elever i behov av särskilt stöd

  • vara ett stöd i arbetet med pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram

  • ge handledning och konsultation till pedagogisk personal följa upp, utvärdera och 

  • stödja utvecklingen av verksamhetens lärandemiljöer vara samordnande part i kommunikationen mellan skola och externa parter

Uppdraget innebär att utifrån ett helhetsperspektiv organisera och leda elevhälsoarbetet och elevhälsoteamet på skolan för att samordna resurser och insatser för elever i behov av särskilt stöd. I elevhälsoteamet på Vikingstad skola ingår idag rektor, biträdande rektor, speciallärare, skolsköterska, kurator, logoped och psykolog. Tillsammans med elevhälsoteamet förväntas du driva och initiera utveckling av elevhälsoarbetet i verksamheten. Arbetet består av främjande och förebyggande arbete och sker i nära samarbete med pedagoger, elevhälsoteam och rektor. Du blir en samtalspartner och rådgivare i så väl frågor kring stödverksamhet som pedagogiska frågor, framför allt till pedagoger och rektorer men även vårdnadshavare och andra berörda parter. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har specialpedagogexamen och aktivit vill arbeta för att göra skillnad för våra elever på Vikingstad skola. Vi söker dig som har förmåga att kommunicera på ett tydligt och välformulerat sätt och att förväntningar kommuniceras och följs upp med berörda parter i samarbetet. I ditt samordnande uppdrag leder, motiverar och säkerställer du att alla som ingår i elevhälsoteamet har förutsättningar för att ni effektivt ska nå era gemensamma mål. Arbetet ställer krav på din förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra, samt din förmåga att planera och driva ditt eget och elevhälsoteamets gemensamma arbete på ett resultatrikt sätt. Du har en utvecklad samarbetsförmåga och deltar aktivt i alla typer av möteskonstellationer du ingår i. Du har ett professionellt förhållningssätt i mötet med elever, kollegor och vårdnadshavare och din goda insikt om människors olika förutsättningar gör att du skickligt anpassar ditt sätt att förmedla budskap beroende på situation och person du möter.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: 2022-01-07

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7864

Dela detta jobb

Koordinator för specialpedagogiskt stöd, Vikingstad skola

Linköpings kommun