pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Koordinator för specialpedagogiskt stöd, Kungsbergsskolan

Ort
Utgår

2022-06-29

Ansök nu

Koordinator för specialpedagogiskt stöd, Kungsbergsskolan

Om arbetsplatsen

Kungsbergsskolan är en liten F-6 skola mitt i Linköpings stad. På skolan går det ca 250 elever och vi är cirka 40 medarbetare. Vi har närhet till de parker, teatrar, museum och den simhall som innerstaden erbjuder men skolan ligger ändå skyddat i ett lugnt område. På fritidshemmen välkomnar vi ca 200 elever fördelade på fem avdelningar i skolans lokaler. På Kungsbergsskolan får du en arbetsplats där vi aktivt arbetar mot kommunens övergripande mål där alla barn ska utmanas i sitt lärande på lika villkor. Här skapar vi ett lustfyllt lärande tillsammans med engagerade elever och engagerad personal.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta som specialpedagog/speciallärare med koordinatoransvar och tillsammans med elevhälsoteamet vara grundpelaren i verksamheten för att främja våra elevers utveckling. I rollen är du rektors stöd i elevhälsoarbetet på skolan och du koordinerar insatserna inom elevhälsan som helhet. Du har bland annat i uppdrag att:

  • tillföra specialpedagogisk kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i den övergripande planeringen av elevhälsans arbete

  • kartlägga möjligheter och hinder i skolmiljön för elever i behov av särskilt stöd

  • vara ett stöd i arbetet med pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram

  • ge handledning och konsultation till pedagogisk personal

  • följa upp, utvärdera och stödja utvecklingen av verksamhetens lärandemiljöer

  • vara samordnande part i kommunikationen mellan skola och externa parter

Tillsammans med elevhälsoteamet på skolan förväntas du initiera, leda och driva utveckling av elevhälsoarbetet i verksamheten. Arbetet består av främjande och förebyggande arbete samt aktiva insatser och sker i nära samarbete med pedagoger, elevhälsoteam och rektor. Du blir en samtalspartner och rådgivare till pedagoger och rektor men även vårdnadshavare och andra berörda parter i såväl frågor kring stödverksamhet som pedagogiska frågor. 

Anställning med befattning specialpedagog eller speciallärare gäller. Koordinatoruppdraget på Kungsbergsskolan utgör 30 % av en heltidstjänst och är förenat med ett lönetillägg.

Kvalifikationer

Du som söker har specialpedagogexamen eller speciallärarexamen samt har lärarlegitimation för undervisning i grundskolan. Vi ser gärna att du läst din utbildning med fördjupningsinriktning läs- och skrivförståelse. För att lyckas i uppdraget ser vi att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som specialpedagog/speciallärare och därmed är förtrogen med grundskolans uppdrag.

Du har en utvecklad samarbetsförmåga och deltar aktivt i alla typer av möteskonstellationer du ingår i. Du har ett professionellt förhållningssätt i mötet med elever, kollegor och vårdnadshavare och din goda insikt om människors olika förutsättningar gör att du skickligt anpassar ditt sätt att förmedla budskap beroende på situation och person du möter. I ditt samordnande uppdrag leder, motiverar och säkerställer du att alla som ingår i elevhälsoteamet har förutsättningar för att ni effektivt ska nå gemensamma mål. Arbetet ställer krav på din förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra, samt din förmåga att planera och driva ditt eget och elevhälsoteamets gemensamma arbete på ett effektivt sätt. Du ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet.

Information om tjänsten

Tillträde: 2022-08-08 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9609

I denna ansökan bifogar du inte något personligt brev.

Dela detta jobb

Koordinator för specialpedagogiskt stöd, Kungsbergsskolan

Linköpings kommun