pedagogjobb.se

Om arbetsplatsen

Ängelholm är landets första agila kommun!
Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor.

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss? Läs mer på jobb.engelholm.se


 

Arbetsuppgifter

Det finns barn, ungdomar och unga vuxna som behöver extra stöd och omsorg i olika former. Vill du / ni hjälpa till att vara det stödet?
En kontaktfamilj är oftast en familj dit ett barn eller ungdom kan komma t ex en till två helger per månad.
En kontaktperson har oftast ett uppdrag i syfte att tex aktivera en ungdom en gång per vecka samt i detta vara ett stöd, en extra vuxen.


Ängelholms kommun är just nu i stort behov av kontaktfamiljer som kan ta uppdrag som innebär ett större åtagande. Dvs att kunna möta och stödja barn och ungdomar under både vardagar och helger. Varje uppdrag är unikt med individuellt upplägg. Det är önskvärt med en flexibilitet från dig / er som kontaktfamilj.
Ängelholms kommun söker också kvalificerade kontaktpersoner vilket innebär att uppdraget är mer omfattande än vad som ovan beskrivits. I vissa fall handlar det om att en särskilt kvalificerad kontakperson tillsätts till en ungdom som behöver särskild vägledning för att motverka risk för missbruk eller kriminellt beteende.

Kvalifikationer

Önskvärt är erfarenhet av ha arbetat med ungdomar i utsatta situationer. Om du har utbildning för att arbeta med barn och ungdomar är det ett plus.

Anställningens omfattning

Omgående

Referensnummer:   A911969

Övrigt

Ängelholms kommun ska vara en organisation där medarbetarna trivs, utvecklas och vill stanna kvar. Vi strävar efter att erbjuda heltid för ökad jämställdhet och attraktiva arbeten.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och kunna kommunicera snabbt och enkelt med dig som sökande, ber vi dig ansöka via länk i annonsen.

Vi har inför denna rekrytering tagit ställning till vilka rekryteringskanaler vi önskar använda. Därför undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Sista ansökningsdag
2020-07-31
Arbetsplats
Skåne län
Kommun
Ängelholm
Yrkeskategori
Ospecificerat yrke
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Timavlönad
Antal tjänster
5
Kontaktpersoner
Ingela Torstensson Hedberg
Koordinator 0431-46 82 23 ingela.hedberg@engelholm.se
Ann-Charlotte Wilhelmsson
Vårdsamordnare 0431-46 95 44 ann-charlotte.wilhelmsson@engelholm.se
 

Kontaktfamiljer och kontaktpersoner

Ort
Kategorier
Utgår

2020-07-31

Ansök nu

Dela detta jobb