pedagogjobb.se

Kombinerad tjänst som lärare inriktning fritidshem och lärarbibliotekarie

Ort
Utgår

2020-08-02

Ansök nu

Kombinerad tjänst som lärare inriktning fritidshem och lärarbibliotekarie

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till oss
Dalviksskolan är en F-6 skola med ca 360 elever och 58 anställda. Skolan är belägen på Jönköpings höjder och ligger vackert med panoramautsikt över Vättern och staden. Här bjuds fantastiska miljöer med skog, vattendrag och berg i omedelbar närhet till skolan. Anställda, elever, vårdnadshavare, studenter och gäster på skolan beskriver att de upplever en fantastisk arbetsmiljö där trivsel och trygghet präglar andan på enheten. Dalviksskolan är en övningsskola, vilket innebär att vi regelbundet tar emot studenter från JU.

Ditt nya jobb
Tjänsten är en kombinationstjänst, hälften lärarbibliotekarie, hälften lärare inriktning fritidshem och är placerad på en av våra fyra fritidshemsavdelningar på Dalviksskolan. Du kommer att arbeta med planering, genomförande och utveckling av fritidshemmets dagliga verksamhet i samarbete med övriga lärare inriktning fritidshem.
Som lärare inriktning fritidshem hos oss deltar du aktivt i planeringen av verksamheten och vidareutvecklar den tillsammans med dina kollegor utifrån läroplanen.

Ditt uppdrag som skolbibliotekarie kommer innebära att i samarbete med samtliga lärare främja elevers läslust, läsförmåga och läsförståelse. Som skolbibliotekarie kommer du att vägleda elever vid val av litteratur genom både enskilda samtal och gruppsamtal och skapar förutsättningar för elevinflytande i skolbiblioteket genom att upprätta ett aktivt biblioteksråd.  
Du kommer att hjälpa elever i informationssökning och källkritik för att utveckla elevernas kritiska tänkande. Du kommer också ansvara för bibliotekets utformning, vårt nya skolbibliotekssystem samt bemanna mediateket och göra det tillgängligt för eleverna under delar av deras skoldag.
Du ansvarar för mediatekets verksamhet tillsammans med vår IT-pedagog samt att hålla dig àjour med aktuell barn- och ungdomslitteratur. Det inkluderar exempelvis litteraturpresentationer, boksamtal och olika aktiviteter för att väcka och stärka elevernas läslust. Meriterande är om du är väl insatt i yttrandefrihetsfrågor och upphovsrätt samt håller dig uppdaterad genom kontinuerlig omvärldsbevakning.
Samarbete med lärare och specialpedagog/EHT för att säkerställa att skolbiblioteket stödjer elever med läsnedsättningar, ger tillgång till tidningar/talböcker och erbjuder elever egna nedladdningar av talböcker. Vi vill dessutom säkerställa att skolbiblioteket tillgodoser och främjar flerspråkiga elevers behov av läsning på modersmålet.

Din kompetens
Lärare inriktning fritidshem eller fritidspedagog med lärarlegitimation. Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan likvärdig utbildning samt grundläggande bibliotekskunskap är meriterande. Vi vill att du har goda IT-kunskaper och kunnig i användandet av digitala resurser. Som person har du lätt för att skapa sociala kontakter, är initiativrik och har ett intresse för att utveckla skolans digitala teknik tillsammans med områdets IT-pedagog. Du har ett stort intresse för och kunskap om ungdomslitteratur och ungdomskultur. Vi ser gärna att du har ett kreativt förhållningssätt. Du behöver också ha goda kunskaper om mediavärlden samt blick för hur teknik kan utnyttjas i verksamhetsutveckling. Du har intresse och fallenhet för service och utåtriktat arbete.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta
Per Johansson, Rektor 106164
Anders Josefsson biträdande rektor 107323
Linda Seebergs, Lärarförbundet 102763
Anna Isidorsson, Lärarförbundet 106198

Välkommen in med din ansökan!

Förvaltning    Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats    Dalviksskolan
Anställningsform    Tillsvidare
Omfattning    100
Tillträdesdag    2020-08-03 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag    2020-08-02
Referensnr    20-60-1529
Publicerad    2020-06-23

Dela detta jobb

Kombinerad tjänst som lärare inriktning fritidshem och lärarbibliotekarie

Jönköpings kommun