pedagogjobb.se

Klimatsmart kock med barnets bästa i fokus

Ort
Kategorier
Utgår

2021-05-14

Ansök nu

Klimatsmart kock med barnets bästa i fokus

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Är du en kock med höga ambitioner och drivkraft, som älskar att laga framtidens mat på hög nivå? Perfekt, då tycker vi att du ska söka tjänsten som kock hos oss i Norra Handens förskoleområde.

Haninge kommun är i en utvecklingsfas gällande kost och hälsa och i vårt område vill vi ta våran mat till nya höjder tillsammans med kök, barn och pedagoger. 

Ditt uppdrag

I vårt kök får du får äran att förgylla våra dagar med lockande dofter och nya smakupplevelser. Vi vill att Du ska lägga en grund för sunda matvanor och är fantasirik vad det gäller tillagning av sallader och grönsaker till måltiderna.

Det är viktigt att du gör alla måltider till en helhetsupplevelse och speciellt lunchen till en lustfylld upplevelse för våra barn!

Du kommer arbeta med alla förekommande arbetsuppgifter i ett kök såsom att baka, bereda samt tillaga mat från grunden till förskolan med färska och säsongsbetonade produkter och råvaror. Du kommer att laga frukost, lunch och mellanmål till ca. 95 barn och 15 pedagoger. Då vi äter vegetarisk lunch minst en gång i veckan ser gärna att du har ett stort intresse och kunskap i att laga varierad vegetarisk kost. Det ingår också att dagligen laga specialkost som är likvärdig det som serveras för dagen.

Du ansvarar även för livsmedelshygien och egenkontroll samt daglig städning av köket. Du har också ansvar för att göra livsmedelsbeställningar(digitalt enligt kommunens inköpsrutin) samt att följa givna budgetramar. Du tar även emot och packar upp matleveranser.

Du skapar veckans matsedel själv utifrån kommunens riktlinjer som är framtagna av kommunens koststrateg i samråd med kökspersonal. 

Då vill skapa en ny identitet kring måltider på våra förskolor vill vi även att du har daglig kontakt med barn och personal och därför är det viktigt att du har ett intresse, inte bara för mat, miljö och hälsa, utan även för barn och den pedagogiska verksamheten som bedrivs på förskolan.

Dina kvalifikationer

 • utbildad kock på gymnasienivå med erfarenhet från yrket
 • egenkontroll- och HACCP certifierad
 • goda kunskaper om specialkost
 • du är kommunikativ och kan utrycka dig både muntligt och skriftligt
 • god datorvana
 • med glädje och engagemang vill vara med att utveckla kökens roll på våra förskolor

Din kompetens

Du ska vara en person som har kost och hälsa i fokus och som kan ta ansvar för att barnen får en god, varierad och näringsriktig kost servad på ett tilltalande och lustfyllt sätt. Vi strävar efter att hela tiden förbättra och fördjupa vår verksamhet och därför är det viktigt att du har ett öppet sinne med kunskaper om måltidspedagogik och förskolans arbetssätt.

Vi erbjuder dig

 • arbetskläder
 • friskvårdskuponger på 1000 kr per år
 • köksmöten tillsammans med chef och de andra kockarna där ni bl.a. samtalar kring kökens likvärdighet i vårt förskoleområde.
 • möten med kommunens kockar anordnade av kommunens koststrateg ett par tillfällen om året
 • klämdagar
 • gratis gym i Kommunhuset

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Dela detta jobb

Klimatsmart kock med barnets bästa i fokus

Haninge kommun - Utbildningsförvaltningen