pedagogjobb.se

Järvenskolan söker skolmentor

Ort
Kategorier
Utgår

2021-09-20

Ansök nu

Järvenskolan söker skolmentor

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. Här får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. Vi är i ett spännande utvecklingsskede där vi bland annat bygger två nya skolor.

Inom bildningsförvaltningen har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central barn- och elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända elever. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”.

Järvenskolan befinner sig nu och ett år framåt i en spännande utvecklingsfas där vi startat bygget av framtidens skola här på Järvenområdet. En toppmodern enhet med stora möjligheter till stimulerande undervisning, beräknat inflyttningsdatum i augusti 2022.

Arbetsuppgifter:
Vi söker nu en skolmentor för våra årskurs 8-elever. I dina arbetsuppgifter ingår att ansvara för mentorstider och att handleda eleverna mot sina slutmål. Som skolmentor har du daglig kontakt med elever och vårdnadshavare i frågor kring skolarbete, mående och socialt samspel. I samarbete med lärare, rektor och elevhälsa säkerställer du att elevers behov av stöd och särskilt stöd formuleras i pedagogiska utredningar. Du samarbetar med undervisande lärare och arbetslag för att eleverna ska må bra i skolan och nå goda resultat i skolarbetet.

Du ingår i ett av våra arbetslag, arbetslagen är årskurshomogena: lag7, lag 8 osv. Du deltar löpande i skolans arbetsplatsträffar, arbetslagsmöten, skolmentorsträffar. Det är viktigt att du som vill jobba hos oss är med och bidrar till ett gott klimat och en positiv utveckling av Järvenskolan.

Kvalifikationer:
Vi vill att du som söker har en lämplig utbildning inom pedagogik. Lärarexamen är meriterande. Alternativ har du arbetat med unga människor som socionom eller socialpedagog och har god kunskap om skola och utbildning. Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt. Du är en person som har god förmåga i socialt samspel och kan hantera svåra samtal med unga och vuxna. Du är trygg i din professionalitet och kan företräda skolan vid behov av kontakt i elevärenden med andra myndigheter.

Erfarenhet:
Erfarenhet krävs

Övrigt:
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2021-10-01. Urval och intervjuer sker fortlöpande och tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.
Antal platser: 1

Ansökan:
Sista ansökningsdag: 2021-09-20

Arbetsgivarens referensnummer: C61338/2021

Upplysningar lämnas av:
Magdalena Norin
Rektor
Telefon: 0150-574 09

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås genom kommunens växel
Telefon: 0150-570 00

Dela detta jobb

Järvenskolan söker skolmentor

Katrineholms kommun - Bildningsförvaltningen