pedagogjobb.se

Logga

Irisgruppen söker rektor/ utbildningsansvarig för vuxenutbildning på distans

Företag Irisgruppen
Ort
Kategorier
Utgår

2020-12-01

Ansök nu

Irisgruppen söker rektor/ utbildningsansvarig för vuxenutbildning på distans

Om oss
Irisgruppens vision är att realisera drömmar. Vi vill skapa de bästa möjliga förutsättningarna för nästa steg i livet genom att erbjuda moderna och konkurrenskraftiga vuxenutbildningar. Från årsskiftet kommer Irisgruppen att erbjuda teoretiska gymnasiala kurser på distans i Nyköping och Oxelösund. Samtidigt vidareutvecklar vi distanserbjudandet i hela landet, med målet att expandera inom distansundervisning. Vi söker dig som vill vara med och leda denna spännande resa tillsammans med ett team av distanslärare och kursutvecklare.
 
Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för att starta upp, driva och utveckla ett nytt rektorsområde med fokus på distansundervisning. I rollen som rektor har du ansvar för att leda och planera den dagliga verksamheten, löpande följa upp resultat och bidra till att överträffa ledningens och elevernas förväntningar. Du bidrar aktivt till att effektivisera leveransmodeller och genomförande genom att föreslå förbättringar i metodik och utveckla kursinnehållet.
 
Du har ansvar för verksamhetens budget och resultat, som du följer upp genom löpande analyser och insamling av data. I tjänsten ingår även att arbeta proaktivt med utveckling av distanskurser, i samarbete med ett produktionsteam. Det är därför viktigt att du är van vid att skapa digitalt innehåll till kurser och kan arbeta obehindrat med lärplattformar och andra digitala verktyg.
 
Ditt team kommer att vara drivande i arbetet med att utveckla och leverera distansutbildningar och i din roll som rektor, kommer du att kunna sätta din prägel på både pedagogik och metodik. Du leder lärare som är experter på distansutbildning och som vid behov kan utbilda andra lärare och vidareutveckla material som används inom alla distansutbildningar på Irisgruppen.
 
Din profil och skallkrav
Vi söker dig som har:

  • genomgått den statliga rektorsutbildningen eller deltar i en pågående rektorsutbildning.
  • examen på högskolenivå och minst 30 högskolepoäng i pedagogik
  • kunskap och insikt om relevanta styrdokument, regler, metoder och rutiner inom kommunal vuxenutbildning
  • erfarenhet av distansutbildning och dokumenterad kunskap om digitala verktyg och kursutveckling
  • dokumenterad erfarenhet av att leda på distans under flera år
  • erfarenhet av att bygga och leda en distansorganisation

Det är meriterande om du även har:

  • lärarexamen inom teoretiska gymnasiala ämnen eller vård och omsorg

Vårt erbjudande
Vi erbjuder en tjänst inom en ledande utbildningskoncern med starka värderingar som satsar på en kvalitativ verksamhet. Du kommer till en flexibel och stimulerande arbetsplats där du ges goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Till stöd i ditt arbete har du nära samverkan med våra funktioner inom utveckling, kvalitet, ekonomi, HR, IT, administration och marknadsföring.

Som rektor på Irisgruppen ingår du i rektorsnätverk med skolledare på Irisgruppens övriga skolor i hela Sverige. Du har regelbundna träffar med fokus på kompetensutveckling, erfarenhetsutbyte och skolutveckling samt viktig kontakt med kollegor. Som anställd inom Irisgruppen erbjuds du kontinuerlig kompetensutveckling internt och externt. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner, försäkringar och friskvårdsbidrag.

Ytterligare information 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde är 2021-01-01. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Resor inom Sverige ingår i tjänsten.

För frågor kring tjänsten, kontakta affärsområdeschef Utbildning Roger Jakobsson på roger.jakobsson@irisgruppen.se eller telefon 08-399 429. För frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta HR-avdelningen på iris.rekrytering@iris.se.

Urval sker löpande och vi ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Tillsättning kan komma att ske innan ansökningstiden gått ut. Sista ansökningsdag är 2020-12-01.

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

ANSÖKAN

Ansök snabbt genom att fylla i din e-post nedan och välj fortsätt.

Dela detta jobb

Logga
Irisgruppen söker rektor/ utbildningsansvarig för vuxenutbildning på distans

Irisgruppen