pedagogjobb.se

Logga

Irisgruppen söker digital coach

Företag Irisgruppen
Ort
Kategorier
Utgår

2020-09-30

Ansök nu

Irisgruppen söker digital coach

I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.

Irisgruppen söker digital coach

Bakgrund
De senaste åren har flera olika projekt genomförts på Irisgruppens skolor i syfte att förbättra förutsättningarna för elever att få bästa möjliga förutsättningar för studier på distans, via digitala plattformar. Irisgruppen vill nu ta nästa steg i detta arbete och göra en stor satsning på kvalitet, intern kompetensutveckling och vidareutveckling av digital pedagogik, metoder och lösningar. För att samordna och driva detta arbete med elever, lärare och rektorer i fokus, söker Irisgruppen en person som kan verka både operativt och strategiskt med att kontinuerligt förbättra förutsättningarna för effektiv inlärning på distans. 

Utbildningen bedrivs i vanliga fall både i klassrum och på distans, blended och digitalt. Även arbetsmarknadsinsatser bedrivs normalt både på distans och lokalt med stöd av digitala verktyg. Just nu sker dock all utbildning och en stor del av arbetsmarknadsinsatserna på distans.
 
Dina arbetsuppgifter
Som digital coach på Irisgruppen förväntas du:

 • Stötta och utbilda lärare och rektorer i arbete med digitala undervisningsmetoder, digitala läromedel, produktion av instruktionsfilmer och implementation av koncept och processer
 • Lyssna in lärarnas och elevernas behov och bidra till lösningar
 • Genomföra behovsanalyser och föreslå lösningar som svarar mot elever och lärares behov
 • Stötta tjänsteansvariga i att implementera nya lösningar, koncept och processer
 • Löpande följa upp effekter av genomförda förändringar och föreslå förbättringar
 • Vara en ambassadör för digitala arbetssätt: engagera, stimulera och underlätta arbete med digitalt arbetssätt inom hela Irisgruppen
 • Bidra till att optimera inlärning för elever och förutsättningar för undervisning för lärare i syfte att uppnå bättre resultat internt och externt (för elever, lärare och rektorer)
 • Starta och driva interna nätverk för kompetensutbyte
 • Omvärldsbevaka inom relevanta områden som digital pedagogik, tjänsteutveckling, Blended Learning, EdTech och LearnTech

Din profil
För att lyckas i den här rollen krävs att du har följande utbildning och kompetens:
 

 • Relevant eftergymnasial utbildning inom pedagogik och teknik, eller motsvarande erfarenheter som du har tillgodogjort dig genom arbete
 • Erfarenhet av utveckling av digitala kurser och digitala tjänster
 • Erfarenhet av coaching och coachande ledarskap
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • Goda kunskaper om distansundervisning och digitalt lärande
 • Väl insatt i edTech, LearnTech och hög digital literacitet. Du har koll på det senaste inom digital pedagogik och teknik, sätter dig snabbt in i nya program
 • Använder obehindrat Office 365 inklusive Teams och Planner

Det är meriterande om du har certifiering inom coachning, erfarenhet av att leda agila verksamhetsutvecklingsprojekt, har kunskap om film- och podcastproduktion samt i beteendevetenskap. Det är även meriterande om du har erfarenhet av diverse webbtjänster.

Du blir spindeln mitt i nätet mellan affärsutvecklare, tjänsteansvariga, samordnare och operativa chefer. Organisatoriskt kommer du att tillhöra affärsutvecklingsenheten och rapportera till Irisgruppens affärschef. Du behöver vara nyfiken, modig, lyhörd, lösningsorienterad och ha en känsla för kvalité. Det är även viktigt att kunna anpassa din kommunikation efter olika målgrupper, leda workshops, coacha andra samt arbeta med utvecklingsarbete.

Sammanfattningsvis kommer du att tillhöra en arbetsplats som värnar om arbetsglädje. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. 

Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidareanställning med en provanställning på 6 månader. Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan! Sista ansökningsdatum är 2020-09-30. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Rätt person kommer att få stor frihet att bedriva arbetet självständigt med utgångspunkt från vilken ort som helst i Sverige, men du kommer tillhöra huvudkontoret i Stockholm.

I din ansökan vill vi att du beskriver hur du uppfyller våra krav på tjänsten. Beskriv varför du vill arbeta på Irisgruppen och vilka kompetenser och erfarenheter du kan bidra med i rollen som digital coach. Beskriv gärna dina mest framträdande personliga egenskaper genom att ge exempel på en eller flera situationer då du har haft nytta av dem.

För frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta iris.rekrytering@iris.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Logga
Irisgruppen söker digital coach

Irisgruppen