pedagogjobb.se

logga

Irisgruppen - Medlearn och Iris söker en rektor med bakgrund inom vård- och omsorg till Linköping

Företag MedLearn AB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-06-01

Ansök nu

Irisgruppen - Medlearn och Iris söker en rektor med bakgrund inom vård- och omsorg till Linköping

Medlearn tillhandahåller kompetens och arbetskraft inom den livsviktiga sektorn hälsa, vård och omsorg. Medlearn är en av landets ledande utbildningsaktörer inom området. Varje år får tusentals studerande utbildning på olika nivåer inom kommunal vuxenutbildning, arbetsmarknadsutbildning, yrkeshögskola och som kompetensutveckling. Medlearn är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapa ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Läs mer på www.medlearn.se och www.irisgruppen.se. Medlearn erbjuder kunskap som förändrar liv. Vi verkar för samhällsnytta, har starka värderingar och ett tydligt fokus på kvalitet.

På vår skola i centrala Linköping driver Iris sedan tidigare SFI och grundläggande och gymnasial vuxenutbildning, både distans och klassrum. Systerföretaget Medlearn har nyligen blivit auktoriserade för yrkesutbildning inom vård och omsorg samt barn och fritid. Därför står skolan inför en tillväxtresa. Nu söker vi en rektor, gärna med bakgrund som vård- och omsorgslärare som både kan förvalta befintlig utbildning samt skapa goda förutsättningar för att etablera och växa inom våra yrkesutbildningar.

Vi söker dig som är drivande, van att arbeta självständigt och skulle tycka det vore roligt att vara med och skapa tillväxt och utveckling i både Medlearns och Iris verksamhet.
 
Dina arbetsuppgifter 
Som rektor kommer du att leda verksamheten, fördela arbetet och ha ett övergripande ansvar för att planera, genomföra och följa upp utbildningsverksamheten. Du kommer att vara kontaktperson gentemot Linköpings kommun. Du leder det pedagogiska arbetet och agerar bollplank gentemot lärare i kursutvecklingsfrågor samt ansvarar för att medarbetare har rätt kompetens i uppdragen. Du leder det systematiska kvalitetsarbetet på skolenheten och sammanställer även kvalitetsrapporter till kommunen samt deltar och leder möten vid behov.
Som rektor kommer du att utveckla skolverksamheten med möjlighet till ytterligare inriktningar och utbildningsuppdrag. Du agerar enligt givna strategibeslut och ansvarar för praktiska och administrativa frågor och områden som uppstår och är kopplade till uppdragen och arbetsplatserna. I tjänsten ingår resultat-, personal- och kvalitetsansvar.
Initialt kan tjänsten komma att innehålla en del undervisning inom framför allt vård- och omsorg. På sikt kan även andra orter tillkomma inom ramen för rektorsuppdraget.

Din profil
Du har genomgått alternativt, genomgår den statliga rektorsutbildningen. Det kan även finnas möjlighet att genomgå den statliga rektorsutbildningen inom ramen för anställning. Du har erfarenhet av personalledning, både på plats och på distans, samt att bedriva utvecklingsarbete inom aktuellt verksamhetsområde. Du bör vara förtrogen med ekonomisk resultatuppföljning och ha kunskap om styrdokument, regler, metoder och rutiner inom vuxenutbildning. 
Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda vuxenutbildning inom verksamhetsområdet kopplat till kursutveckling, pedagogisk utveckling och distansutbildning. Det är också meriterande om du har erfarenhet av utbildning för personer som inte har svenska som modersmål.
Som person är du strukturerad och självgående. Du har stor förmåga att kommunicera och samarbeta och du planerar och organiserar aktiviteter effektivt och ser möjligheter inom befintlig verksamhet. Du är affärsmässig och relationsskapande med en förmåga att underhålla och utveckla yrkesmässiga relationer. Rollen ställer stora krav på både ledarskap och kommunikation.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tjänst inom en ledande utbildningskoncern med starka värderingar. Vi satsar på din kompetensutveckling och värnar en ansvarstagande, initiativrik och positiv företagskultur. Irisgruppen eftersträvar de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Ytterligare information 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträdesdatum 1 september 2020 eller efter överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. 

För frågor kring tjänsten, kontakta Veronica Grimheden Myhrström på e-post veronica.grimhedenmyhrstrom@irisgruppen.se och för frågor kring rekryteringsprocessen maila iris.rekrytering@iris.se

Urval sker löpande och vi ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 1 juni.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Irisgruppen - Medlearn och Iris söker en rektor med bakgrund inom vård- och omsorg till Linköping

MedLearn AB