pedagogjobb.se

logga

Iris YH söker en föreläsare/undervisande konsult inom elkonstruktion till utbildningen Automationsingenjör i Sundsvall

Företag Iris Sverige AB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-06-30

Ansök nu

Iris YH söker en föreläsare/undervisande konsult inom elkonstruktion till utbildningen Automationsingenjör i Sundsvall

I över 100 år har Irisgruppen arbetat med individens utveckling. Genom att skapa de bästa förutsättningarna för människor att nå sin fulla potential bidrar vi till ett bättre och ett mer inkluderande samhälle, med minskad arbetslöshet och utanförskap. Inom Irisgruppen finns bolagen Iris och Medlearn, som med sina olika affärsområden har ett brett utbud inom funktionsstödjande tjänster, matchning, vuxenutbildning på grund och gymnasienivå, yrkesutbildning på gymnasial nivå och yrkeshögskola. Irisgruppen samarbetar över bolagsgränserna för att utbyta erfarenheter och dela kunskap. Vi möter den ständigt föränderliga arbetsmarknaden genom att erbjuda kvalitativ utbildning och tjänster som ger långsiktigt hållbara lösningar. Irisgruppen har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Läs mer på iris.se, medlearn.se och irisgruppen.se.

Iris YH söker en föreläsare/undervisande konsult inom elkonstruktion till utbildningen Automationsingenjör i Sundsvall

Vill du arbeta med Sveriges mest spännande utbildningsform - yrkeshögskolan? 

Om oss
Yrkeshögskolan (YH) är korta och effektiva utbildningar inriktade på yrkesroller där det finns ett stort anställningsbehov. I takt med att samhället och arbetsmarknaden förändras allt snabbare växer behovet av utbildningar som snabbt kan möta framtidens kompetenser. Nu ska vi starta en ny yh-utbildning i Malmö, Gävle och Sundsvall till Automationsingenjör processindustri – och vi letar efter någon som kan undervisa på utbildningens kurser.

Om Iris YH
I över 100 år har vi arbetat med utbildning och arbetsmarknadsfrågor. Därför vågar vi påstå att vi känner arbetsmarknaden och villkoren där bättre än de flesta. Det är en kunskap som kommer till nytta nu, för i takt med att förändringarna i samhället och på arbetsmarknaden går allt snabbare växer också behovet av utbildningar som snabbt kan möta framtidens efterfrågan på kompetens. Nu startar Iris en helt ny yrkeshögskoleverksamhet, fokuserad på yrken inom digitalisering och automatisering. Yrkeshögskoleutbildningarna är korta, effektiva och inriktade på yrkesroller där det finns en stor efterfrågan på kompetens från arbetsmarknadens sida.

Dina arbetsuppgifter
Vi letar efter någon som kan hjälpa oss att forma utbildningen framåt som gärna vill bidra till studenternas lärande och deras blivande yrkesroll som Automationsingenjör processindustri! Du kan undervisa på en eller flera kurser beroende på din kompetens och din erfarenhet. Utbildningen har undervisning tre dagar i veckan i snitt i våra lokaler. Det innebär att det sitter studenter på tre olika platser som följer undervisningen samtidigt. Utöver det finns digitala verktyg som LMS och annat stöd att använda i undervisningen. 

Dina ansvarsområden kommer att vara:
- Kursplanering och lektionsplanering
- Framtagande av kursmaterial och när det behövs förslag på referenslitteratur
- Genomförande av undervisning; föreläsningar, seminarier etc.
- Examinering och uppföljning av studenternas resultat
- övriga relevanta arbetsuppgifter och ansvarsområden kan förekomma.

Din profil
- Yrkeserfarenhet inom relevant område som el, tillverkning eller automation inom industrin
- Högre utbildning inom relevant område som Yrkeshögskola, högskola eller universitet
- Erfarenhet av undervisning/pedagogik är meriterande

Personliga egenskaper
Du är kommunikativ, flexibel och lösningsfokuserad. Du tycker om att arbeta med människor och att se människor utvecklas och växa. Du har ett stort intresse för automation, industrin, lärande samt service. Vi arbetar med en internetbaserad lärplattform och du bör därför ha god datorvana och behärska Office-programmen. 

Om kursen
Kursen ska ge färdigheter i konstruktionen av el- och styrsystem. De studerande ska lära sig att tillämpa instrument såsom tryck- och flödesmätare. I praktiska övningar skapas projekt där de studerande lär sig att koppla samman produktionsutrustning. Därtill ska kursen ge färdigheter i säkerhets- och underhållsarbete.

Ytterligare information
Kursen äger rum i september 2021, under 4 veckor med start 6 september. Uppdraget är tidsbegränsat och innefattar 15 timmars undervisning per vecka. Utöver det tillkommer tid för planering och uppföljning. Uppdraget går att kombinera med andra uppdrag eller anställningar. Du kan fakturera eller vara timanställd.

Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. 

För frågor kring tjänsten, kontakta utbildningsledare Emma Ekenberg på mejl emma.ekenberg@iris.se eller telefon 0105162245.

För frågor kring processen, kontakta HR-avdelningen på iris.rekrytering@iris.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Iris YH söker en föreläsare/undervisande konsult inom elkonstruktion till utbildningen Automationsingenjör i Sundsvall

Iris Sverige AB