pedagogjobb.se

Iris söker studie-och yrkesvägledare i Skellefteå

Företag Iris
Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Iris söker studie-och yrkesvägledare i Skellefteå

Iris har hjälpt människor från utanförskap till egen försörjning i över hundra år. Än idag arbetar Iris för att möjliggöra inträde på arbetsmarknaden genom att erbjuda funktionsstärkande insatser, integration och matchning. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna i syfte att nå egen försörjning. Irisgruppen som består av verksamheterna Iris, Medlearn och Competens har en omsättning på cirka 450 MSEK och drygt 600 anställda på ca 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapa ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Läs gärna mer på www.iris.se och www.irisgruppen.se.

Vill du medverka till att våra deltagare klargör sina förutsättningar inför framtida arbetsliv?  
Att utreda arbetsförutsättningar handlar om att finna resurser och möjligheter i relation till arbetsuppgifter och arbetsmiljö. Gemensamt med deltagaren fokuserar du på hens möjligheter och river hinder. Vi kallar det ”Unika lösningar för unika människor”.

Dina arbetsuppgifter 
Vi söker studie- och yrkesvägledare till tjänsten Introduktion till arbete i Skellefteå, som avser att stödja arbetssökande i behov av stärkande arbetsförberedande insatser så att de ska kunna tillgodogöra sig något av Arbetsförmedlingens tjänsteutbud, få arbete, eller påbörja studier. Studie-och yrkesvägledaren genomför individuella studie- och yrkesvägledningssamtal med deltagarna, lyfter deltagarens intressen och förutsättningar, matchar deltagaren mot realistiska studie- och yrkesval, informerar deltagaren allmänt om arbetsmarknaden samt olika studievägar och yrkesområden.

Du skall ha erfarenhet av arbetslivsinriktad rehabilitering som omfattar något av följande:

• Arbete med individer som står långt från arbetsmarknaden
• Individsamtal
• Gruppsamtal
• Stödjande/motiverande samtal
• Vägledande, bedömande, utredande, rehabiliterande och arbetsförberedande insatser
• Dokumentation av rekommendation och utlåtanden
• Rådgivning och kompetensöverföring
• Arbeta med människor med olika språkliga och kulturella bakgrunder
  
Din profil  
Vi söker dig som har examen från Studie- och yrkesvägledarprogrammet. Alternativt gymnasie-, folkhögskole-, eller yrkeshögskoleutbildning inom någon av följande inriktningar: Samhällsvetenskap, beteendevetenskap, pedagogik, eller medicin.
Du har minst tre års yrkeserfarenhet av målgruppen i den aktuella tjänsten på minst halvtid under de senaste tio åren. 
Du har minst tre års erfarenhet på minst halvtid av studie- och yrkesvägledning under de senaste tio åren.

Som person är du strukturerad, självgående, initiativrik och flexibel. Du har förmåga engagera och motivera andra människor och arbetar mycket målinriktat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten. 

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tjänst inom en ledande utbildningskoncern där vi arbetar över bolagsgränserna för att utbyta kunskap och driva utvecklingen framåt. Tillsammans skapar vi en lärande organisation som ständigt ökar sin totala kompetens, därför satsar vi på din kompetensutveckling. Vi värnar om en hållbar arbetsplats där alla ska känna arbetsglädje. Våra verksamheter har en gemensam värdegrund och pedagogisk plattform. Iris värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Våra verksamheter har en gemensam värdegrund och pedagogisk plattform. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.  

Ytterligare information 
Det är en tillsvidare anställning med 6 månaders provanställning. 

För frågor kring tjänsten, kontakta Regionchef Per Lundgren, 090-999 52 05. För frågor kring processen, kontakta: iris.rekrytering@iris.se. 

Skickar in din ansökan via vår hemsida www.iris.se så snart som möjligt dock senast den 31 mars. Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut tas. 

Dela detta jobb

Iris söker studie-och yrkesvägledare i Skellefteå

Iris