pedagogjobb.se

Iris söker en studie- och yrkesvägledare till Uppsala

Företag Iris
Ort
Utgår

2020-03-10

Ansök nu

Iris söker en studie- och yrkesvägledare till Uppsala

Vill du medverka till att våra deltagare klargör sina förutsättningar inför framtida arbetsliv?  
Att utreda arbetsförutsättningar handlar om att finna resurser och möjligheter i relation till arbetsuppgifter och arbetsmiljö. 

Dina arbetsuppgifter 
Vi söker studie- och yrkesvägledare till uppdraget Introduktion till arbete, som avser att stödja arbetssökande i behov av stärkande arbetsförberedande insatser så att de ska kunna tillgodogöra sig något av Arbetsförmedlingens tjänsteutbud, få arbete, eller påbörja studier.
Studie- och yrkesvägledaren arbetar  för vuxna arbetssökande som behöver hitta en ny väg framåt och prova sina förutsättningar.

Studie-och yrkesvägledaren genomför individuella studie- och yrkesvägledningssamtal med deltagarna, lyfter deltagarens intressen och förutsättningar, matchar deltagaren mot realistiska studie- och yrkesval, informerar deltagaren allmänt om arbetsmarknaden samt olika studievägar och yrkesområden.
Du skall ha erfarenhet av arbetslivsinriktad rehabilitering som omfattar följande:
• Arbete med individer som står långt från arbetsmarknaden
• Individsamtal
• Gruppsamtal
• Stödjande/motiverande samtal
• Vägledande, bedömande, utredande, rehabiliterande och arbetsförberedande insatser
• Dokumentation av rekommendation och utlåtanden
• Rådgivning och kompetensöverföring
• Arbeta med människor med olika språkliga och kulturella bakgrunder
  
Din profil  
Examen från Studie- och yrkesvägledarprogrammet.
Minst tre års yrkeserfarenhet av målgruppen i den aktuella tjänsten på minst halvtid under de senaste tio åren. 
Minst tre års erfarenhet på minst halvtid av studie- och yrkesvägledning under de senaste tio åren.
Som person är du strukturerad, självgående, initiativrik och flexibel. Du har förmåga engagera och motivera andra människor och arbetar mycket målinriktat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.  Beroende på din bakgrund finns utrymme att anpassa tjänsten med viss del arbetskonsulent arbete eller hälsofrämjande insatser. 

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tjänst inom en ledande utbildningskoncern där vi arbetar över bolagsgränserna för att utbyta kunskap och driva utvecklingen framåt. Tillsammans skapar vi en lärande organisation som ständigt ökar sin totala kompetens, därför satsar vi på din kompetensutveckling. Vi värnar om en hållbar arbetsplats där alla ska känna arbetsglädje. Våra verksamheter har en gemensam värdegrund och pedagogisk plattform. Iris värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Våra verksamheter har en gemensam värdegrund och pedagogisk plattform. Vi har kollektivavtal och konkurrenskraftiga förmåner. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.  


Ytterligare information 
Tjänsten är en visstidsanställning. Tillträde enligt överenskommelse snarast.
 
För frågor kring processen, kontakta: iris.rekrytering@iris.se

Urval sker löpande och vi ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15 februari.
  
Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Iris söker en studie- och yrkesvägledare till Uppsala

Iris