pedagogjobb.se

logga

Iris söker en specialpedagog till vuxenutbildning

Företag Iris
Ort
Kategorier
Utgår

2020-10-25

Ansök nu

Iris söker en specialpedagog till vuxenutbildning

I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.


Iris söker en specialpedagog till vuxenutbildning! 
  
Ditt uppdrag
Till vårt uppdrag Individuellt Pedagogiskt Stöd vid Utbildning (IPSU) söker vi en specialpedagog till vårt verksamhetsområde Västerås, Eskilstuna, Norrköping och Södertälje. Uppdraget är att tillgängliggöra arbetsmarknadsutbildningar och arbetsplatser för personer som på grund av olika funktionsvariationer har behov av stödjande och kompenserande insatser. Arbetsuppgifterna inbegriper bland annat: 

- Utföra pedagogiska kartläggningar och analysera lärmiljön 
- Bedöma behov av stöd och anpassning 
- Utprovning av kompensatoriska hjälpmedel 
- Handledning till Iris egna pedagoger och arbetslag   
- Arbeta som pedagogiskt stöd till enskilda elever 
- Pedagogisk dokumentation och övrig administration kopplad till uppdraget  
- Ett aktivt deltagande i Iris nationella specialistnätverk 
- Samarbete med externa parter såsom utbildningsanordnare, Arbetsförmedlingen och övriga kontakter

Din profil  
Vi söker dig som är utbildad specialpedagog. Du har minst 2 års erfarenhet av att arbeta med liknande uppdrag samt erfarenhet av arbete med kognitiva hjälpmedel. Vidare bör du ha kunskap om hur funktionsvariationer påverkar inlärningssituationer och vilket stöd som kan behövas i dessa situationer. 
 
Som person är du självgående och strukturerad, vilket innebär att du är bra på att organisera ditt arbete, samordna resurser och samtidigt är du lyhörd och flexibel i samarbete med arbetslagen. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter samt förmåga att motivera andra och driva verksamheten utifrån affärsmässiga mål. 

I tjänsten ingår att kunna resa mellan de olika utbildningarna inom vår region. Tjänsten kommer att tillsättas med Västerås, Eskilstuna, Norrköping eller Södertälje som placeringsort. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.   
  
Vi erbjuder 
Vi erbjuder en tjänst inom en ledande utbildningskoncern där vi arbetar över bolagsgränserna för att utbyta kunskap och driva utvecklingen framåt. Tillsammans skapar vi en lärande organisation som ständigt ökar sin totala kompetens, därför satsar vi på din kompetensutveckling. Vi värnar om en hållbar arbetsplats där alla ska känna arbetsglädje. Iris värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. 

Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillsättning sker omgående eller efter överenskommelse. 

Urval sker löpande och vi ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 25 oktober. 

För frågor kring tjänsten, kontakta platschef Isabella Helldin isabella.helldin@iris.se. För frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta HR-avdelningen iris.rekrytering@iris.se

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Dela detta jobb

logga
Iris söker en specialpedagog till vuxenutbildning

Iris