pedagogjobb.se

logga

Iris söker en engagerad studie- och yrkesvägledare till våra verksamheter i Norra Sverige!

Företag Iris Sverige AB
Ort
Utgår

2021-09-10

Ansök nu

Iris söker en engagerad studie- och yrkesvägledare till våra verksamheter i Norra Sverige!

I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.

Iris söker en engagerad studie- och yrkesvägledare till våra verksamheter i Norra Sverige!

Vill du medverka till att våra deltagare klargör sina förutsättningar inför framtida arbetsliv? Vill du vara med och bidra till att människor når sin fulla potential? Då har du hittat rätt!

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tjänst inom en ledande utbildningskoncern där vi arbetar över bolagsgränserna för att utbyta kunskap och driva utvecklingen framåt. Tillsammans skapar vi en lärande organisation som ständigt ökar sin totala kompetens, därför satsar vi på din kompetensutveckling. Vi värnar om en hållbar arbetsplats där alla ska känna arbetsglädje. Iris värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. 

Dina arbetsuppgifter 
Vi söker en studie- och yrkesvägledare till uppdraget Introduktion till Arbete (INAB) till våra kontor i Norra Sverige. Du kommer att arbeta främst i Luleå och Piteå, övriga orter i omnejd kan förekomma. Detta uppdrag avser att stödja arbetssökande i behov av stärkande arbetsförberedande insatser så att de ska kunna tillgodogöra sig något av Arbetsförmedlingens tjänsteutbud, få arbete, eller påbörja studier. Studie- och yrkesvägledaren arbetar för vuxna arbetssökande som behöver hitta en ny väg framåt och prova sina förutsättningar.

Du kommer att genomföra vägledningssamtal både fysiskt och på distans. Under rådande omständigheter arbetar du i första hand på distans. Du kommer att lyfta deltagarens intressen och förutsättningar samt matcha denne mot realistiska studie- och yrkesval. I rollen ingår också att informera deltagaren om arbetsmarknaden samt olika studievägar och yrkesområden.

Exempel på arbetsuppgifter:
• Arbete med individer som står långt från arbetsmarknaden
• Individsamtal
• Gruppsamtal och föreläsningar
• Stödjande/motiverande samtal
• Vägledande, bedömande, utredande, rehabiliterande och arbetsförberedande insatser
• Dokumentation av rekommendation och utlåtanden
• Rådgivning och kompetensöverföring

Du arbetar nära arbetskonsulenter som är deltagarnas närmsta kontaktperson i tjänsten, det kan även finnas möjlighet för dig att arbeta som arbetskonsulent i kombination med studie- och yrkesvägledning.

Din profil  
Vi vill att du som söker har en examen från studie- och yrkesvägledarprogrammet, det är meriterande om du har arbetat som studie- och yrkesvägledare. Det är även meriterande om du har erfarenhet av rehabiliterande arbete, arbete med personer med funktionsnedsättning och psykisk ohälsa.

Som person är du strukturerad, självgående, initiativrik och flexibel. Du har förmåga att motivera andra människor och arbetar mycket målinriktat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten. 

Ytterligare information 
Tjänsten är en timavlönad behovsanställning. Tillträde sker omgående eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Luleå med möjlighet till distansarbete.

Urval sker löpande och vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är 2021-09-10.

För frågor kring tjänsten, kontakta platschef Anna Oja på anna.oja@iris.se eller 010 516 19 92.
 
För frågor kring processen, maila HR-avdelningen på iris.rekrytering@iris.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Iris söker en engagerad studie- och yrkesvägledare till våra verksamheter i Norra Sverige!

Iris Sverige AB