pedagogjobb.se

logga

Iris söker en arbetsterapeut till Gävle

Företag Iris
Ort
Utgår

2020-11-13

Ansök nu

Iris söker en arbetsterapeut till Gävle

I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.


Vill du vara med och bidra till att människor når sin fulla potential? Vill du medverka till att våra deltagare klargör sina förutsättningar inför framtida arbetsliv?

Att utreda arbetsförutsättningar handlar om att finna resurser och möjligheter i relation till arbetsuppgifter och arbetsmiljö. Gemensamt med deltagaren fokuserar du på hens möjligheter och river hinder. Vi kallar det ”Unika lösningar för unika människor”.

Dina arbetsuppgifter
Iris söker nu en arbetsterapeut till uppdraget AUP, Aktivitetsbaserad Utredningsplats som genomförs på vårt kontor i Gävle. Målgruppen i uppdraget är arbetssökande, både med och utan funktionsnedsättningar, som behöver få sina arbetsförutsättningar utredda.

Arbetsuppgifterna innefattar följande:

- Primärt samordna och genomföra uppdraget inför bedömning av deltagarens arbetsförutsättningar.
- Handleda, instruera, observera deltagare utifrån frågeställning
- Motivera och stödja deltagaren med fokus på lösningar i arbetssituationen
- Arbeta individanpassat utifrån deltagarens förutsättningar
- Anpassa omgivningsfaktorer så att de stödjer deltagarens kapacitet
- Samverka med Arbetsförmedlingens specialister
- Hålla i uppföljningsmöten och avslutande samtal
- Dokumentera aktiviteter och aktivitetsutförande i löpande daganteckningar under utredningstidens gång samt dokumentera i en sammanfattande skriftlig rapport som efter utredningens slut överlämnas till arbetsterapeut på AF
- Övrig administration kopplad till uppdraget

Du kommer att arbeta självständigt som arbetsterapeut i uppdraget aktivitetsbaserade utredningsplatser men samverkar med andra kollegor på orten och runt om i landet. Du får vara med och skapa tillväxt till Iris verksamhet.

Din profil 
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut, gärna med kunskap i instrumenten Assessment of Work Characteristics (AWC) och Assessment of Work Performance (AWP). Du har erfarenhet av anpassning och utprovning av arbetshjälpmedel.

Som person är du självgående med god förmåga att strukturera och prioritera ditt arbete samt följer upp hur arbetet går framåt. Du är kreativ och anpassar dig till ändrade omständigheter på ett smidigt sätt. Då arbetet innebär daglig kontakt med deltagare, kunder och kollegor är det dessutom viktigt att du har mycket god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tjänst inom en ledande utbildningskoncern där vi arbetar över bolagsgränserna för att utbyta kunskap och driva utvecklingen framåt. Tillsammans skapar vi en lärande organisation som ständigt ökar sin totala kompetens, därför satsar vi på din kompetensutveckling. Vi värnar om en hållbar arbetsplats där alla ska känna arbetsglädje. Iris värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Ytterligare information
Tjänsten är en visstidsanställning på deltid eller heltid till och med 2021-03-31. Möjlighet till förlängning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan! Sista ansökningsdag är 2020-11-13.

För frågor kring tjänsten kontakta Lena Sjökvist på 072-402 19 79 eller lena.sjokvist@iris.se. För frågor rörande rekryteringsprocessen kontakta HR-avdelningen på iris.rekrytering@iris.se.  

Dela detta jobb

logga
Iris söker en arbetsterapeut till Gävle

Iris