pedagogjobb.se

logga

Iris söker en arbetskonsulent i Östersund!

Ansök nu

Iris söker en arbetskonsulent i Östersund!

I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker en arbetskonsulent till insatsen Introduktion till arbete (INAB) som är en upphandlad tjänst av Arbetsförmedlingen som syftar till att stödja arbetssökande som är i behov av förberedande insatser. Som arbetskonsulent får du möjlighet att arbeta med motiverande och stödjande insatser för att hjälpa deltagare utanför arbetsmarknaden att finna resurser och möjligheter i relation till arbete. Tillsammans fokuserar ni på möjligheter och river hinder. Vi kallar det ”Unika lösningar för unika människor”.

Dina arbetsuppgifter består av:
- Arbete med individer som står långt ifrån arbetsmarknaden
- Individ- och gruppsamtal; motiverande, stödjande och vägledande
- Rehabiliterande och arbetsförberedande insatser
- Dokumentation, utlåtanden och administration
- Nätverkande – anskaffning av arbetsprövningsplatser

Din profil
Vi söker dig som uppfyller följande kravprofil (studier och arbetslivserfarenheter utifrån krav behöver verifieras med intyg):

- Gymnasie-, folkhögskole-, eller yrkeshögskoleutbildning inom någon av följande inriktningar: Samhällsvetenskap, beteendevetenskap, pedagogik eller medicin
- Minst 3 års erfarenhet på minst halvtid av individuell och/eller grupphandledning och coachning av personer med kognitiv och/eller psykisk ohälsa samt fysiska funktionsnedsättningar under de senaste 7 åren
- Erfarenhet av arbetslivsinriktad rehabilitering är meriterande
- B-Körkort

För att du ska trivas i rollen som arbetskonsulent tror vi att du är en driven och ansvarstagande person, som kan engagera och motivera andra människor. Du har lätt för att nätverka och skapa nya kontakter och du trivs med att arbeta i team och i en föränderlig miljö med flera parallella processer pågående samtidigt. Du har förmågan att strukturera och prioritera mellan dina arbetsuppgifter och tycker om att arbeta resultatstyrt och målinriktat och kan hålla deadline. Det är starkt meriterande om du har vana av löpande administration. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer på www.iris.se (http://www.iris.se/) och www.irisgruppen.se (http://www.irisgruppen.se/)

Ytterligare information
Tjänsten är en visstidsanställning/ tillsvidareanställning på deltid eller heltid enligt överenskommelse. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Resor inom tjänsten ingår i uppdraget.

Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt! Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag 2021-05-31.

OBS – innan anställning påbörjas kommer du behöva verifiera din kompetens genom vidimerade utbildnings- och anställningsintyg.

För frågor kring tjänsten kontakta platschef Catalina Moreno 070-758 20 95, eller affärsområdeschef Susanna Flamborg på 026-280 53 64.

För frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-avdelningen på iris.rekrytering@iris.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Iris söker en arbetskonsulent i Östersund!

Iris Sverige AB