pedagogjobb.se

Iris söker arbetskonsulent Västervik

Företag Iris
Ort
Utgår

2020-03-10

Ansök nu

Iris söker arbetskonsulent Västervik

Vill du medverka till att våra deltagare klargör sina förutsättningar inför framtida arbetsliv i Västervik?
 
Att utreda arbetsförutsättningar handlar om att finna resurser och möjligheter i relation till arbetsuppgifter och arbetsmiljö. Gemensamt med deltagaren fokuserar du på möjligheter och river hinder. Vi kallar det ”Unika lösningar för unika människor”.
 
Dina arbetsuppgifter
Vi söker arbetskonsulent till tjänsten Introduktion till arbete, som avser att stödja arbetssökande i behov av stärkande arbetsförberedande insatser så att de ska kunna tillgodogöra sig något av Arbetsförmedlingens tjänsteutbud, få arbete, eller påbörja studier.
Arbetskonsulenten ger handledning individuellt och i grupp, i syfte att stödja deltagaren i att uppnå olika delmål. Arbetskonsulenten lotsar deltagaren och bidrar till att öka självkännedom och medvetenhet om hur de egna resurserna kan användas för att uppnå sitt slutmål – arbete eller studier.
 
Du skall ha erfarenhet av arbetslivsinriktad rehabilitering som omfattar följande:
• Arbete med individer som står långt från arbetsmarknaden • Individsamtal • Gruppsamtal • Stödjande/motiverande samtal • Vägledande, bedömande, utredande, rehabiliterande och arbetsförberedande insatser • Dokumentation av rekommendation och utlåtanden samt administration • Rådgivning och kompetensöverföring, hjälpa till med prövningsplatser • Arbeta med människor med olika språkliga och kulturella bakgrunder
 
Utöver samtal och stärkande insatser ingår i tjänsten även administrativt arbete samt nätverkande ut mot företag.
Nyckelkompetenser förutom teamspelare; flexibel och stresstålig.
 
  Din profil
• Minst två års högskoleutbildning inom någon av följande inriktningar:
• Samhällsvetenskap, Beteendevetenskap, Pedagogik eller Medicin • Minst ett års erfarenhet på minst halvtid av individuell och/eller grupphandledning av personer med kognitiv och/eller psykisk ohälsa samt fysiska funktionsnedsättningar under de senaste sju åren.
Vi söker dig med personliga egenskaper som att vara en teamskapare med god samarbetsförmåga. Du har lätt att engagera och motivera andra människor. Att du själv har motivation och stort engagemang att driva verksamheten utifrån affärsmässiga mål. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.
 
Vi erbjuder
Vi erbjuder en tjänst inom en ledande utbildningskoncern där vi arbetar över bolagsgränserna för att utbyta kunskap och driva utvecklingen framåt. Tillsammans skapar vi en lärande organisation som ständigt ökar sin totala kompetens, därför satsar vi på din kompetensutveckling. Vi värnar om en hållbar arbetsplats där alla ska känna arbetsglädje. Våra verksamheter har en gemensam värdegrund och pedagogisk plattform. Iris värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Våra verksamheter har en gemensam värdegrund och pedagogisk plattform. Vi har kollektivavtal och konkurrenskraftiga förmåner. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. 
 
Ytterligare information
Tjänsten är i företaget Iris, på uppdrag av arbetsförmedlingen.  Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning med tillträde i mitten av mars.
 
För frågor kring tjänsten kontakta Inger.Carlsson@iris.se, eller rekryteringsprocessen kontakta rekrytering@iris.se
 
Varmt välkommen med din ansökan snarast möjligen, urval sker löpande. Dock senast fredag 23 februari.

Dela detta jobb

Iris söker arbetskonsulent Västervik

Iris