pedagogjobb.se

logga

Iris söker arbetskonsulent till Gävle/ Sandviken

Företag Iris Sverige AB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-02-14

Ansök nu

Iris söker arbetskonsulent till Gävle/ Sandviken

I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.

Iris söker arbetskonsulent till Gävle/ Sandviken!

Dina arbetsuppgifter
Vi söker arbetskonsulent till tjänsten Introduktion till arbete (INAB) till vår verksamhet i Gävle som sedan kommer flyttas till Sandviken. Du som arbetskonsulent avser att stödja arbetssökande i behov av stärkande arbetsförberedande insatser så att de ska kunna tillgodogöra sig något av Arbetsförmedlingens tjänsteutbud, få arbete, eller påbörja studier. Arbetskonsulenten ger handledning individuellt och i grupp, i syfte att stödja deltagaren i att uppnå olika delmål. Arbetskonsulenten lotsar deltagaren och bidrar till att öka självkännedom och medvetenhet om hur de egna resurserna kan användas för att uppnå sitt slutmål – arbete eller studier.

Du skall ha erfarenhet av arbetslivsinriktad rehabilitering som omfattar något av följande:

• Arbete med individer som står långt från arbetsmarknaden
• Individsamtal
• Gruppsamtal
• Stödjande/motiverande samtal
• Vägledande, bedömande, utredande, rehabiliterande och arbetsförberedande insatser
• Dokumentation av rekommendation och utlåtanden
• Rådgivning och kompetensöverföring
• Arbeta med människor med olika språkliga och kulturella bakgrunder

Erfarenhet och goda resultat av praktikplatsanskaffning liksom erfarenhet av administrativa uppgifter är meriterande.

Din profil
• Minst två års högskoleutbildning inom någon av följande inriktningar: Samhällsvetenskap, Beteendevetenskap, Pedagogik eller Medicin
• Minst ett års erfarenhet på minst halvtid av individuell och/eller grupphandledning av personer med kognitiv och/eller psykisk ohälsa samt fysiska funktionsnedsättningar under de senaste sju åren.

Som person är du en teamskapare med god samarbetsförmåga. Du har lätt att engagera och motivera andra människor. Du har motivation och stort engagemang att driva verksamheten utifrån affärsmässiga mål. Du är van vid att effektivt hantera flera parallella uppgifter samtidigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer på www.iris.se och www.irisgruppen.se.

Ytterligare information
Tjänsten är tillsvidare med 6 månaders provanställning. Placeringsort är initialt i Gävle men kommer framöver flyttas till Sandviken.

Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan! Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. 

För frågor kring tjänsten kontakta samordnare Anna Hjelm Jonsson på 076-539 89 74. För frågor kring processen kontakta HR-avdelningen på iris.rekrytering@iris.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Iris söker arbetskonsulent till Gävle/ Sandviken

Iris Sverige AB