pedagogjobb.se

logga

Iris söker arbetskonsulent Storuman

Företag Iris
Ort
Kategorier
Utgår

2020-06-15

Ansök nu

Iris söker arbetskonsulent Storuman

Vill du medverka till att våra deltagare klargör sina förutsättningar inför framtida arbetsliv i Vilhelmina med kranskommuner?  

Att utreda arbetsförutsättningar handlar om att finna resurser och möjligheter i relation till arbetsuppgifter och arbetsmiljö. Gemensamt med deltagaren fokuserar du på möjligheter och river hinder. Vi kallar det ”Unika lösningar för unika människor”.

Dina arbetsuppgifter 
Vi söker arbetskonsulent till tjänsten Introduktion till arbete, som avser att stödja arbetssökande i behov av stärkande arbetsförberedande insatser så att de ska kunna tillgodogöra sig något av Arbetsförmedlingens tjänsteutbud, få arbete, eller påbörja studier.
Arbetskonsulenten ger handledning individuellt och i grupp, i syfte att stödja deltagaren i att uppnå olika delmål. Arbetskonsulenten lotsar deltagaren och bidrar till att öka självkännedom och medvetenhet om hur de egna resurserna kan användas för att uppnå sitt slutmål – arbete eller studier.
Du skall ha erfarenhet av arbetslivsinriktad rehabilitering som omfattar följande:
• Arbete med individer som står långt från arbetsmarknaden
• Individsamtal
• Gruppsamtal
• Stödjande/motiverande samtal
• Vägledande, bedömande, utredande, rehabiliterande och arbetsförberedande insatser
• Dokumentation av rekommendation och utlåtanden samt administration
• Rådgivning och kompetensöverföring, hjälpa till med prövningsplatser
• Arbeta med människor med olika språkliga och kulturella bakgrunder
  
Din profil  
• Minst två års högskoleutbildning inom någon av följande inriktningar:
• Samhällsvetenskap, Beteendevetenskap, Pedagogik eller Medicin
• Minst ett års erfarenhet på minst halvtid av individuell och/eller grupphandledning av personer med kognitiv och/eller psykisk ohälsa samt fysiska funktionsnedsättningar under de senaste sju åren.
Vi söker dig med personliga egenskaper som att vara en teamskapare med god samarbetsförmåga. Du har lätt att engagera och motivera andra människor. Att du själv har motivation och stort engagemang att driva verksamheten utifrån affärsmässiga mål. En stor del av arbetet sker digitalt därför är vana av digital dokumentation viktig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.


Vi erbjuder
Vi erbjuder en tjänst inom en ledande utbildningskoncern där vi arbetar över bolagsgränserna för att utbyta kunskap och driva utvecklingen framåt. Tillsammans skapar vi en lärande organisation som ständigt ökar sin totala kompetens, därför satsar vi på din kompetensutveckling. Vi värnar om en hållbar arbetsplats där alla ska känna arbetsglädje. Våra verksamheter har en gemensam värdegrund och pedagogisk plattform. Iris värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Våra verksamheter har en gemensam värdegrund och pedagogisk plattform. Vi har kollektivavtal och konkurrenskraftiga förmåner. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.  
Läs gärna mer på www.iris.se och www.irisgruppen.se

Ytterligare information 
Tjänsten är i företaget Iris, på uppdrag av arbetsförmedlingen.  Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Resor i tjänsten förekommer och tillgång till egen bil är en fördel. Tillträde enligt överenskommelse samt om erforderliga beslut tas

För frågor kring tjänsten, eller rekryteringsprocessen kontakta Samordnare Niklas Carlberg: 070 001 97 72 eller regionchef Per Lundgren: 090-999 52.

Varmt välkommen med din ansökan snarast möjligen, urval sker löpande och dock senast den 15 juni.

Dela detta jobb

logga
Iris söker arbetskonsulent Storuman

Iris