pedagogjobb.se

logga

Iris söker arbetskonsulent i Stockholm

Företag Iris
Ort
Kategorier
Utgår

2020-10-01

Ansök nu

Iris söker arbetskonsulent i Stockholm

I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.

Iris söker arbetskonsulent i Stockholm
Vi söker en arbetskonsulent till insatsen Introduktion till arbete som är en upphandlad tjänst av Arbetsförmedlingen som syftar till att stödja arbetssökande som är i behov av förberedande insatser. Som arbetskonsulent får du möjlighet att arbeta med motiverande och stödjande insatser för att hjälpa deltagare utanför arbetsmarknaden att finna resurser och möjligheter i relation till arbete. Tillsammans fokuserar ni på möjligheter och river hinder. Vi kallar det ”Unika lösningar för unika människor”. 

Arbetsuppgifter
- Arbete med individer som står långt ifrån arbetsmarknaden
- Individ- och gruppsamtal; motiverande, stödjande och vägledande 
- Rehabiliterande och arbetsförberedande insatser 
- Dokumentation, utlåtanden och administration 
- Nätverkande – anskaffning av arbetsprövningsplatser 
  
Kvalifikationer 
- Minst två års högskoleutbildning inom någon av följande inriktningar: samhällsvetenskap, beteendevetenskap eller pedagogik
- Arbetsterapeutisk inriktning samt hälsa-och friskvårds pedagogik 
- Minst ett års erfarenhet av handledning av personer med något av följande:
kognitiva nedsättningar, psykisk ohälsa och/eller fysiska funktionsnedsättningar
- Erfarenhet av arbetslivsinriktad rehabilitering
- B-Körkort

Personliga egenskaper
För att du ska trivas i rollen som arbetskonsulent tror vi att du är en driven och ansvarstagande person, som kan engagera och motivera andra människor. Du har lätt för att nätverka och skapa nya kontakter och du trivs med att arbeta i team och i en föränderlig miljö. Du har förmågan att strukturera och prioritera mellan dina arbetsuppgifter och tycker om att arbeta resultatstyrt och målinriktat. Meriterande är att du är bra på att skapa affärsrelationer och bygga företagskontakter. 
  
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.  Läs gärna mer på www.iris.se och www.irisgruppen.se 
  
Ytterligare information 
Tjänsten är en 100% tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker omgående eller enligt överenskommelse. 

Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt! Dock senast 1 oktober.

För frågor kring tjänsten kontakta rekryterande chef på elisabeth.mikander@iris.se eller
0155- 401023.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Dela detta jobb

logga
Iris söker arbetskonsulent i Stockholm

Iris