pedagogjobb.se

Iris söker arbetskonsulent i Skellefteå

Företag Iris
Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Iris söker arbetskonsulent i Skellefteå

Iris har hjälpt människor från utanförskap till egen försörjning i över hundra år. Än idag arbetar Iris för att möjliggöra inträde på arbetsmarknaden genom att erbjuda funktionsstärkande insatser, integration och matchning. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna i syfte att nå egen försörjning. Irisgruppen som består av verksamheterna Iris, Medlearn och Competens har en omsättning på cirka 450 MSEK och drygt 600 anställda på ca 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapa ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Läs gärna mer på www.iris.se och www.irisgruppen.se.

Vill du medverka till att våra deltagare klargör sina förutsättningar inför framtida arbetsliv?  
Att utreda arbetsförutsättningar handlar om att finna resurser och möjligheter i relation till arbetsuppgifter och arbetsmiljö. Gemensamt med deltagaren fokuserar du på hens möjligheter och river hinder. Vi kallar det ”Unika lösningar för unika människor”.

Dina arbetsuppgifter 
Vi söker arbetskonsulent till tjänsten Introduktion till arbete i Skellefteå, som avser att stödja arbetssökande i behov av stärkande arbetsförberedande insatser så att de ska kunna tillgodogöra sig något av Arbetsförmedlingens tjänsteutbud, få arbete, eller påbörja studier. Arbetskonsulenten är den huvudsaklige handledaren som följer deltagaren i dess väg från start till slut att få arbete eller påbörja studier. Arbetskonsulenten ger handledning individuellt och i grupp, i syfte att stödja deltagaren i att uppnå olika delmål. Arbetskonsulenten lotsar deltagaren och bidrar till att öka självkännedom och medvetenhet om hur de egna resurserna kan användas för att uppnå sitt slutmål – arbete eller studier.

Du skall ha erfarenhet av arbetslivsinriktad rehabilitering som omfattar något av följande:

• Arbete med individer som står långt från arbetsmarknaden
• Individsamtal
• Gruppsamtal
• Stödjande/motiverande samtal
• Vägledande, bedömande, utredande, rehabiliterande och arbetsförberedande insatser
• Dokumentation av rekommendation och utlåtanden
• Rådgivning och kompetensöverföring
• Arbeta med människor med olika språkliga och kulturella bakgrunder
  
Din profil  
• Minst två års högskoleutbildning inom någon av följande inriktningar:
• Samhällsvetenskap, Beteendevetenskap, Pedagogik eller Medicin
• Minst ett års erfarenhet på minst halvtid av individuell och/eller grupphandledning av personer med kognitiv och/eller psykisk ohälsa samt fysiska funktionsnedsättningar under de senaste sju åren.

Vi ser det som meriterande om du som söker är legitimerad arbetsterapeut eller har gått Steg 1 grundläggande psykoterapiutbildning. Vi söker dig med personliga egenskaper som att vara en teamskapare med god samarbetsförmåga. Du har lätt att engagera och motivera andra människor. Att du själv har motivation och stort engagemang att driva verksamheten utifrån affärsmässiga mål. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tjänst inom en ledande utbildningskoncern där vi arbetar över bolagsgränserna för att utbyta kunskap och driva utvecklingen framåt. Tillsammans skapar vi en lärande organisation som ständigt ökar sin totala kompetens, därför satsar vi på din kompetensutveckling. Vi värnar om en hållbar arbetsplats där alla ska känna arbetsglädje. Våra verksamheter har en gemensam värdegrund och pedagogisk plattform. Iris värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Våra verksamheter har en gemensam värdegrund och pedagogisk plattform. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.  

Ytterligare information 
Det är en tillsvidare anställning med 6 månaders provanställning. 

För frågor kring tjänsten, kontakta Regionchef Per Lundgren, 090-999 52 05. För frågor kring processen, kontakta: iris.rekrytering@iris.se. 

Skickar in din ansökan via vår hemsida www.iris.se så snart som möjligt dock senast den 31 mars. Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut tas. 

Dela detta jobb

Iris söker arbetskonsulent i Skellefteå

Iris