pedagogjobb.se

Iris har hjälpt människor från utanförskap till egen försörjning i över hundra år. Än idag arbetar Iris för att möjliggöra inträde på arbetsmarknaden genom att erbjuda funktionsstärkande insatser, integration och matchning. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna i syfte att nå egen försörjning. Irisgruppen som består av verksamheterna Iris, Medlearn och Competens har en omsättning på cirka 450 MSEK och drygt 600 anställda på ca 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapa ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Läs gärna mer på www.iris.se och www.irisgruppen.se.

Dina arbetsuppgifter 
Till vår verksamhet i Gotland söker vi nu arbetskonsulenter. Du kommer att arbeta i våra uppdrag Introduktion till Arbete samt Stöd och Matchning, där målsättningen är att stödja och rusta deltagarna för att närma sig arbetsmarknaden. Detta sker genom olika insatser såsom förberedelse för arbete, annat arbetsmarknadspolitiskt program eller reguljär utbildning. Arbetsuppgifterna innefattar bl.a.

- Handledande samtal, kartläggning av tidigare kompetenser samt matchning av deltagare mot arbetsmarknaden.
- Kontakt med handläggare hos uppdragsgivare. 
- Kontakt med företag för anskaffning av arbetsprövningsplatser samt uppföljning hos densamma när deltagare är placerad där. 
- Dokumentation och övriga administration kopplad till uppdraget.
- Hålla i seminarier med teman runt arbetsmarknad och ett hälsosamt yrkesliv.
- Ansvara för organisering och samordning av studiebesök på arbetsplatser och ibland till föreningar. 

Din profil 
Vi söker dig som har avslutad akademisk examen med pedagogisk eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har minst 2 års erfarenhet av att handleda personer med funktionsnedsättningar, erfarenhet av anskaffning av arbetsprövningsplatser och uppföljning av arbetsprövning. Du är van att arbeta utåtriktat och har lätt att etablera nya personliga kontakter. Du har kunskap om olika yrkesinriktningar och branscher, och har dessutom kännedom om det aktuella arbetsmarknadsläget, både lokalt och nationellt. Etablerade företags- och föreningskontakter är meriterande.

Som person är du strukturerad, med god förmåga att prioritera och hantera flera parallella arbetsuppgifter. Du är dessutom initiativtagande, uppskattar utveckling och tar gärna del i förändringsarbete. Du har god samarbetsförmåga och ser utmaningen i att fånga människors styrkor för att stötta i en positiv utveckling i komplicerade situationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten. Extra meriterande är om du är utbildad Arbetsterapeut. 

Vi erbjuder 
Vi erbjuder en tjänst inom en ledande utbildningskoncern med starka värderingar som satsar på din kompetensutveckling, och arbetar för en trygg och god arbetsmiljö. Vi har kollektivavtal och konkurrenskraftiga förmåner. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. 

Ytterligare information 
Tjänsten är en behovsanställning.

För frågor kring tjänsten, kontakta Annette Sjöberg: annette.sjoberg@iris.se

Urval sker löpande och vi ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 3 mars.
Varmt välkommen med din ansökan!

Logga

Iris söker arbetskonsulent för behovsanställning till Gotland

Företag Competens
Ort
Kategorier
Utgår

2020-03-03

Ansök nu

Dela detta jobb