pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Om tjänsten

Som vikarie kommer du vara en del av det dagliga arbetet och arbeta aktivt för att skapa en stimulerande och utvecklande verksamhet där barnen och eleverna står i centrum. Du är en positiv förebild för barnen och eleverna i alla lägen. Du är aktiv och lyhörd och tar ansvar. Tillsammans med ordinarie personal bidrar du till att eleverna får de bästa förutsättningarna att lyckas i förskolan och skolan. Arbetsuppgifter: Förskola 1-5 år Som vikarie i förskola jobbar du med de yngsta barnen. Ofta är barngruppen uppdelad i 1-3 och/eller 3-5 år. Att vikariera på förskola innebär att du ersätter ordinarie personal. Du kommer tillsammans med ordinarie personal att ta ansvar för en barngrupp med till exempel samling, aktiviteter, påklädning, disk, hjälpa till vid toalettbesök med mera. När du kommer till förskolan är det viktigt att du tar kontakt med barnen och lär känna dem. Du kan inte ägna dig endast åt ett par barn, utan måste överblicka hela barngruppen. Det krävs lyhördhet, engagemang och ett stort ansvarskännande. Förskoleklass - åk 9 Att vikariera i förskoleklass eller i grundskola innebär att du ersätter ordinarie personal. Då måste du kunna följa en instruktion (planering) från den lärare du vikarierar för, och samtidigt vara beredd att improvisera. När du kommer till skolan är det viktigt att skapa relationer med barn/elever och att vara lyhörd för deras behov. Framförallt är det viktigt att ta ett vuxenansvar och kunna sätta gränser. Fritids På fritids är fokus att träna socialt samspel genom t ex lek, idrott och kreativa aktiviteter. Det kan även ingå i ditt jobb som vikarie på fritidshem att ha egna lektioner med eleverna. En del av rollen handlar om att hantera relationer med elever, lärare och föräldrar. Grundsärskola åk 1-9 inklusive fritidshem Som vikarie i grundsärskolan jobbar du med elever som har intellektuell funktionsnedsättning. Du jobbar i mindre klasser med god tillgång till personal för att alla elever ska bli väl bemötta i sitt lärande och sin sociala utveckling. Du kommer tillsammans med ordinarie personal att ta ansvar för en elevgrupp. Gymnasiet För dig som är intresserad av att vikariera på gymnasiet finns det många inriktningar att välja mellan. På de här nivåerna är det viktigt att du verkligen behärskar dina ämnen. Oftast finns det en färdig planering som du följer, men ibland är förutsättningarna annorlunda och då är det bra att kunna vara kreativ och snabbt kunna hitta andra lösningar.

Din profil

Vi söker dig som har: - Behörig utbildning - Läser pedagogisk utbildning - Erfarenhet från barn och ungdomsverksamhet - Eller intresse för vår verksamhet Det är meriterande om du har körkort och tillgång till bil då vi har ett stort behov i våra ytterområden. Du har: - En fullgjord gymnasieutbildning eller en utbildning som vi bedömer likvärdig. - Klarat svenska på gymnasienivå motsvarande SAS 3, med uppvisat intyg på genomförd utbildning samt behärskar det svenska språket mycket väl i tal och skrift. Vi vill att du: - Har ett positivt förhållningssätt och ett trevligt bemötande. - Är engagerad och ansvarstagande. - Har lätt att ta egna initiativ och har en god samarbetsförmåga. - Du trivs med att arbeta på många olika arbetsplatser, samt har lätt för att anpassa dig till nya arbetssätt och rutiner. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förväntar oss att du som vikarie är en god företrädare för Växjö kommun. Stämmer din kompetens överens med verksamhetens behov och om du uppfyller kraven kommer du att bli kallad till intervju. Urval sker löpande och blir det aktuellt kommer vi kontakta dig för en intervju via mail. I vår verksamhet måste du visa upp två belastningsregister innan du kan anställas. Obs! - det tar cirka två veckor att få utdraget, så beställ i god tid. De utdrag du ska beställa är: - Arbete inom skola eller förskola (442.5) Länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ - Belastningsregister 9§ Kontrollera egna uppgifter (442.3) 1 st lagen. Länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/ För att läsa mer om hur det är att vara vikarie i förskola/skola, klicka på länken nedan: https://vaxjo.se/sidor/jobb-och-foretag/lediga-jobb/vikarie-till-forskola-och-skola.html

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

 

Anställningen

Omfattning

Timavlönad

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Tillträde

Rekrytering sker löpande. Tillträde enligt överenskommelse.

Antal tjänster

30

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum

2023-03-17

Referensnummer

UTBF 607/22

Kontakt

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. OBS! Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs: - Arbete inom skola eller förskola (442.5) Länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ - Belastningsregister 9§ Kontrollera egna uppgifter (442.3) 1 st lagen. Länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/ Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Intresseanmälan VT-23, timvikariat inom förskola, skola och gymnasie

Företag Växjö kommun
Ort
Utgår

2023-03-17

Ansök nu

Dela detta jobb