pedagogjobb.se

Intresseanmälan för praktik och examensarbete till Linköpings kommun

Ort
Kategorier
Utgår

2021-12-31

Ansök nu

Intresseanmälan för praktik och examensarbete till Linköpings kommun

Genom att erbjuda praktikplatser till studenter får vi som arbetsgivare möjlighet till nya perspektiv på våra kärnvärden modiga, mänskliga och mångfacetterade. Vi på Linköpings kommun försöker att matcha elever och studenter till rätt praktikplats utifrån behov och syfte med praktiken.

Om arbetsplatsen

Vad är bäst med vår stad? Vad är bäst med vår arbetsplats? Vad gör oss glada, engagerade och extra stolta? Genom att arbeta utifrån våra kärnvärden modiga, mänskliga och mångfasetterade visar vi vilka vi är, vad vi vill stå för och hur vi vill uppfattas. De genomsyrar allt och alla i organisationen och är vår gemensamma värdegrund och bärare av vår organisationskultur.

Vi står inför stora utmaningar och förändrade krav från vår omvärld och behöver ständigt utveckla verksamheten och oss själva. Det är också viktigt att attrahera nya medarbetare, dels genom att vara en bra arbetsgivare för både våra nuvarande medarbetare likväl som för potentiella medarbetare.

I Linköpings kommun älskar vi när människor och idéer växer. Vi värdesätter en innovationskultur som ska inspirera och engagera varje medarbetare till att tänka nytt och se möjligheter till förbättring. Vår organisation skapar en grund för vårt gemensamma engagemang som gör idéer till verklighet. Linköpings kommun arbetar för att skapa goda arbetsplatser, där varje medarbetare känner arbetsglädje och stolthet, har inflytande, lust att lära och möjlighet att utvecklas både i arbetet och som individ. Vi jobbar aktivt med medarbetarskap, ledarskap, jämställdhet och mångfald.

Arbetsbeskrivning

Du får som praktikant möjlighet att få en inblick i verksamheten där praktiken genomförs och du får möjlighet att lämna ett avtryck av nytänkande och idéer. Varje termin förbereder vi ett antal praktikplatser för dig som studerar. 

Praktikens utformning och tidsomfattning anpassas utifrån de riktlinjer som du fått från ditt lärosäte. Vi ber dig fylla i så mycket information som möjligt på kommande kompletteringsfrågor, detta för att vi på bästa sätt ska kunna matcha dina önskemål och riktlinjer efter de lediga praktikplatser som vi har tillgängliga på våra förvaltningar.

Kvalifikationer

Vi tar emot intresseanmälningar från dig som läser på universitet, högskola eller yrkeshögskola där praktik ingår som ett moment i din utbildning (ej APL eller VFU- där lärosätena redan har fungerande avtal med våra förvaltningar, se gärna våra andra kontaktvägar för dessa typer av praktik).

Vi ser gärna att du är intresserad av eller har tidigare erfarenhet inom området där du ansöker om att få göra din praktik. 

Du som söker arbetar bra med andra människor och relaterar till människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du har lätt för att anpassa dig för ändrade omständigheter och du bör kunna ta ansvar för din uppgift samt planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi ser gärna att du tillför entusiasm och energi till arbetet.

Varmt välkommen med din ansökan som bör bestå av praktikbeskrivning, CV och personligt brev.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Praktik

Sysselsättningsgrad: Enligt överenskommelse

Dela detta jobb

Intresseanmälan för praktik och examensarbete till Linköpings kommun

Linköpings kommun