pedagogjobb.se

Instruktörer och lärare för maskinelever vid Öckerö seglande gymnasieskola

Ort
Utgår

2019-12-20

Ansök nu

Instruktörer och lärare för maskinelever vid Öckerö seglande gymnasieskola

Öckerö Maritime Center drivs av en ideell organisation som utgör en sammansättning av olika branschorganisationer inom fiske och sjöfart, vars ändamål är att
utbilda yrkesfolk inom fisket och sjöfarten när det gäller säkerhet, kvalitet och kompetensfrågor.

Vår policy är att leverera högkvalitativa utbildningar inom sjösäkerhet och vår målsättning är att vara en resurs för såväl fisket, sjöfarten liksom på senare tid också vissa delar av luftfarten. Stora liksom små rederier, organisationer och företag ska känna sig lika välkomna och att vi med vårt stora kunnande och flexibilitet skall göra oss till er självklara samarbetspartner.

Våra instruktörer arbetar i sitt vardagliga arbete inom de områden som de undervisar i, vilket borgar för att kurserna har en klar förankring till verkligheten. Då vi förfogar över mycket moderna utbildningslokaler liksom en boendeanläggning med hotellstandard, erbjuder vi en mycket attraktiv studiemiljö. Att sedan hela anläggningen ligger i en oslagbar natur med verksamheten i direkt anslutning till havet, gör inte saken sämre.

Sista ansökningsdag: 2019-12-20Jobbkategori: UtbildningPlats: GöteborgFöretag: Öckerö Maritime Center

 

Om tjänsten

ÖMC söker nu flera instruktörer/lärare till de kursmoment där vi utbildar maskinelever på Öckerö seglande gymnasieskolas sjöfartsprogram. Vi söker dig som har intresse och kompetens att i teori och praktik guida våra elever på resan mot att bli framtidens vaktgående maskinpersonal. Kurser inom maskintjänst, verkstad och svets. 

Omfattning

Timanställning, lämplig att kombinera med arbete till sjöss. Möjlighet att prova läraryrket, för rätt person finns eventuellt möjlighet till heltid längre fram i tiden.

Arbetsuppgifter

Att planera och genomföra undervisning inom kurserna Maskintjänst, Verkstad och Svetsteknik på sjöfartsprogrammet, Öckerö Gymnasieskola.

Att tillsammans med kursansvarig koppla teoretiska moment till den mängdträning som sker ombord på APL-fartygen (arbetsplatsförlagt lärande).

Kvalifikationer

Du har erfarenhet från arbete ombord i maskinavdelningen på ett fartyg och ett stort intresse för att förmedla kunskap och att vara en inspiration för elever i deras utveckling mot en yrkesroll som vaktgående maskinpersonal. Ditt arbetssätt utmärks av kreativitet, nyfikenhet och noggrannhet.

Meriterande:

  • Sjöingenjörsexamen
  • Pedagogisk utbildning och erfarenhet
  • Utbildning inom heta arbeten
  • Körkort för truck
  • God datorvana
  • Goda kunskaper i svenska och engelska språket i tal och skrift

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet inför mötet med elever.

Ansvarig rekryterare

Fredrik Andersson

fredrik.andersson@marinkraft.se0705952116

Dela detta jobb

Instruktörer och lärare för maskinelever vid Öckerö seglande gymnasieskola

Marinkraft Bemanning Sverige AB