pedagogjobb.se

Initiativrik och nytänkande biträdande rektor sökes

Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-26

Ansök nu

Initiativrik och nytänkande biträdande rektor sökes

 

Brinner du också för att skapa de bästa förutsättningarna för elever och lärare i skolan? Du som likt oss – har starkt samhällsengagemang, stort intresse för innovativ problemlösning och vill samverka med engagerade kollegor. Du som brinner för ledarskap och skolutveckling – kanske är det just Du som är vår nya kollega!

Välkommen som biträdande rektor på Katarina Södra skola!

Hos oss blir du en viktig del i en lärande och dynamisk miljö. Vi är en skola som sätter både elever och medarbetare i centrum. Det betyder att vi tror att vi presterar bäst när vi samarbetar med varandra. Vi lär oss tillsammans och växer tillsammans.

Du ingår i en engagerad och utvecklingsinriktad ledningsgrupp som jobbar i nära samarbete med verksamheten. Vi befinner oss i ett spännande skede där vi arbetar aktivt med digitalisering, elevhälsa, tillgängliga lärmiljöer och kvalitet för en stimulerande miljö för både elever och personal.

Vad innebär tjänsten?

  • Du leder, samordnar och utvecklar det pedagogiska arbetet för åk F-3 samt fritidshemmen.
  • Du har personal-, elev- och verksamhetsansvar för åk F-3 samt fritidshemmen.
  • Du ansvarar för elevhälsan i åk F-3 samt fritidshemmen.
  • Du leder, följer upp och utvärderar pedagogiska processer samt vidareutvecklar och implementerar det systematiskt kvalitetsarbetet inom verksamheten tillsammans med skolledning och förstelärare.
  • Du ansvarar för kompetensförsörjning inom åk F-3 samt fritidshemmen. t ex rekrytering, kompetensutveckling
  • Du har arbetsmiljöansvar enligt nämndens delegationsordning

Du ingår i skolans ledningsgrupp som består av två biträdande rektorer samt rektor. Som biträdande rektor leder du arbetslaget i årskurs F-3 och fritidshemmen. Du är med och driver skolans vision och värderingar inom hela verksamheten. I nära samarbete med ledningsgrupp, lärare och arbetslagsledare skapar vi en undervisning som är anpassad till alla våra elever.

Stort fokus i rollen kommer vara visionärt arbete och driva skolutveckling. För att lyckas i rollen söker vi dig som har kunskap och intresse av innovationsfrågor inom skolans verksamhetsområde. Det är naturligt för dig att hålla dig uppdaterad om den senaste forskningen och framsteg inom din profession.

Ditt uppdrag

Som ledare är du en förebild för det som Katarina Södra skola ska stå för. Ledarskapet kräver att du är effektiv i att kommunicera med medarbetare och att du har både människor och verksamhet i fokus. Vi tror på att det bästa ledarskapet kräver mod och vilja, samt förmåga att agera stabilt och med lyhördhet under tider av förändring.

Du är legitimerad lärare med några års erfarenhet av undervisning samt påbyggnad med ledarskapsutbildning. Vi ser gärna att du har aktuell erfarenhet av olika arbetssätt kring digitalisering i skolan. Meriterande om du har slutfört rektorsprogrammet.

Vi söker dig som vill fortsätta att utvecklas som ledare och vill fortsätta driva skolutvecklingen tillsammans med oss på Katarina Södra skola. Du är engagerad med förmåga att inspirera dina medarbetare. Det är inte antalet år i yrket som är avgörande utan din potential och vilja.

Hos oss får du introduktion och intern utbildning – ett arbete där du arbetar självständigt med stöd från dina kunniga kollegor och förvaltningens administrativa ansvarspersoner. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Ansök senast 26 januari 2020. Urval och intervjuer kommer att ske när ansökningstiden har gått ut. Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga förmågor och färdigheter.

Mer om Katarina Södra skola

Katarina Södra skola är en F-6 skola med ca 580 elever och ligger vid Nytorget på Södermalm. Vi är en skola med höga förväntningar på både elever och personal och vi har goda studieresultat. Vi har sedan flera år tillbaka ett pågående arbete kring bedömning för lärande, värdegrund och inkluderande lärmiljöer. Detta arbete syftar även till att skapa förutsättningar för att alla elever utifrån ålder och mognad tar ett ökat ansvar för sina studier och därigenom utvecklas optimalt, både socialt och kunskapsmässigt. Vi ser hela skolan som en lärandeorganisation där gemensamma fortbildningar, workshops och kollegialt lärande är viktiga delar. Högst upp i skolan har vi ett skolbibliotek som tillsammans med lokalerna för de praktiska och estetiska ämnena bildar en kulturvåning. Vi är också mycket stolta över vår skolmatsal, där vi serveras näringsrik ekologisk mat och nybakat bröd. Vår fina skolgård inspirerar till mycket lek. Vår skola är den äldsta av östra Södermalms skolor och byggdes redan 1888! Varmt välkommen att läsa mer på www.katarinasodraskola.stockholm.se och följ oss gärna på Instagram!

 

Läs gärna mer om vår skola: https://katarinasodraskola.stockholm.se

Dela detta jobb

Initiativrik och nytänkande biträdande rektor sökes

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen