pedagogjobb.se

logo

IKT-pedagog

Ort
Kategorier
Utgår

2021-01-17

Ansök nu

IKT-pedagog

Om arbetsplatsen

Tycker du att digitalisering har en självklar plats i förskolan? Har du dessutom spännande idéer och praktisk erfarenhet av att jobba med digitalisering i förskolan? I så fall är du kanske den vi söker!

En av våra IKT-pedagoger Lovisa går på föräldraledighet i april och därför söker vi nu en förskollärare med ett stort intresse för digitalisering som kan fylla hennes plats i IKT-teamet från och med april 2021 till och med april 2022. Därefter kommer vi att kunna erbjuda dig en tjänst som förskollärare på någon av våra förskolor i Vaggeryds kommun.

IKT-teamet, som du kommer att ingå i, består utöver dig av 2 IKT-pedagoger som arbetar kommunövergripande inom såväl förskola, grundskola och gymnasiet. Teamet leds av Barn- och utbildningsförvaltningens utvecklingschef. Som IKT-pedagog i Vaggeryds kommun ägnar du din tid åt strategiskt IKT-arbete. IKT-teamet ansvarar för att stötta och inspirera skolledare, pedagoger och arbetslag i arbetet med att utveckla sin undervisning med digitala verktyg för att stärka barn och elevers digitala kompetenser och förmågor. De tekniska lösningarna ansvarar tre IT-tekniker för.

Arbetsuppgifter

Inom ramen för vikariatet som IKT-pedagog kommer du att få jobba med en lång rad spännande frågor med ett extra fokus på barn i de yngre åldrarna;

• Praktiskt arbete med digitala verktyg i förskolan och lågstadiet, att inspirera, stötta och hjälpa.
• Förarbete inför införande av skolplattform i förskolan vilket t.ex. handlar om att samordna referensgrupper bestående av exempelvis förskollärare. Dokumentation samt olika möjligheter för kommunikation med vårdnadshavare är viktiga delar i arbetet som rör förarbetet.
• Informationssäkerhet i förskolan

Utöver vad som presenterats ovan kommer du, tillsammans med de två övriga IKT-pedagogerna i kommunen, att genomföra en hel del praktiskt arbete med iPads och laptops vid läsårsslut och läsårsstart. Ni kommer också att stötta våra grundskolor vid genomförandet av digitala nationella prov o.s.v.
IKT-pedagogernas arbete formas till stor del av verksamhetens behov varför arbetsuppgifterna varierar och förändras kontinuerligt.
Vill du arbeta helhjärtat och fokuserat med digitalisering? Då erbjuder vi nu ett utmanande, roligt och varierande vikariat för dig som har ett brinnande intresse för pedagogik och modern teknik.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskollärare och har erfarenhet av att ha arbetat med digitala verktyg i förskolan. Har du tidigare erfarenhet av att ha arbetat i stödjande funktion för att driva utveckling, exempelvis som IKT-pedagog är det meriterande. Har du erfarenhet av att ha jobbat med någon skolplattform (t.ex. V-klass, SchoolSoft eller något annat) i förskolan är även det meriterande. Viktigast är dock att du har ett genuint intresse för teknik och digitala verktyg.

Eftersom förskolor och skolor ligger geografiskt utspridda i kommunen är körkort ett krav.

Vem är du?

Du har en stor förmåga att inspirera samt har en utpräglad servicekänsla. Du representerar vår verksamhet och våra värderingar, därför är det av särskild vikt att du brinner för lärande, är pedagogisk och trivs med att arbeta i team. Du bör ha erfarenhet av och intresse för dokumentation i förskolan samt vara strukturerad och organisatoriskt lagd. Du är en träffsäker kommunikatör i tal och skrift och tar dig an nya digitala lösningar med engagemang och intresse. Du är flexibel, nyfiken och håller dig uppdaterad på ny och intressant digital teknik. Vidare trivs du i en miljö som innebär en varierad vardag där många söker sig till dig för att få stöd i sitt dagliga arbete.
I tillsättningen av denna tjänst lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2022-04-30

Tillträde enligt överenskommelse, dock senast april 2021

Dela detta jobb

logo
IKT-pedagog

Vaggeryds kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen