pedagogjobb.se

Logo

Igelsta grundskola söker förstelärare till åk 4–6

Ort
Kategorier
Utgår

2019-09-29

Ansök nu

Igelsta grundskola söker förstelärare till åk 4–6

En dag på jobbet
Vår lediga tjänst är i arbetslaget för åk 4–6 och du är mentor för elever i årskurs 4. Undervisning sker i samtliga klasser i årskurs 4–6 i ämnen du är behörig i. Arbetslaget träffar du dagligen och ni har gemensamma möten tillsammans varje vecka. Du blir en nyckelperson för våra glada och nyfikna elever på mellan som vill, kan och ska få lyckas.
Inom försteläraruppdraget kommer du att få ta ansvar för och leda det kollegiala lärandet tillsamman skolans ytterligare fyra förstelärare inom våra utvecklingsområden. Våra områden är kooperativt lärande, bedömning för lärande, språk – och kunskapsutvecklande arbetssätt och genus. En tjänst som förstelärare innebär ett stärkt uppdrag med ökade krav på att utveckla egen undervisning, att följa med i skolforskning samt att sprida kunskap och vara aktiv i det kollegiala samtalet för att utmana och stödja kollegor. I uppdraget ingår att vara en förebild för kollegor och att aktivt bidra till att synliggöra och verka för undervisningen i enlighet med kommunens utvecklingsarbete.
Skolan kännetecknas av ett trivsamt och välkomnande arbetsklimat. Vi har väl fungerande arbetslag och vi arbetar för att alla lärare ska uppleva arbetsglädje. Vi har ett aktivt elevhälsoteam och det inkluderar kurator, skolsköterska, speciallärare, biträdande rektor samt rektor.
Tjänsten är en tillsvidareanställning, med två års visstidsförordnande som förstelärare med möjlighet till förlängning. Anställning enligt AB, bilaga M
Vi söker dig som vill vara med och bidra till att eleverna får möjligheten att lyckas i sin skolgång!

Vem är du?
Vi söker dig som är legitimerad lärare och har minst fyra års erfarenhet av att undervisa i åk 4–6. Du har visat särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och har ett starkt intresse av att utveckla undervisningen.
Du bör också ha en förmåga att skapa goda relationer med såväl elever, vårdnadshavare och kollegor.
 
Vi erbjuder dig

- Friskvårdspeng
- Pedagogisk lunch
- Engagerade kollegor och en närvarande skolledning
I Södertälje kommun har vi ett väl utbyggt och strukturerat kompetensutvecklingsprogram för medarbetare inom skola och förskola. Vi vet, genom spår och bevis, att ökad kvalité i undervisningen ger goda skolresultat, en trevlig arbetsmiljö, goda förutsättningar för våra medarbetare att utföra sina jobb och framför allt glada medarbetare och det satsar vi på här hos oss på Igelsta grundskola och i stort i kommunen.
 
Välkommen till oss!

Igelsta grundskola är en relativt nystartad F–9-skola som växer i takt med att området runt oss expanderar. Idag är vi 450 elever och 55 anställda, Vi har fina lokaler och gott om plats, en härlig utemiljö och vi har nära till naturen. Vi bygger upp vår verksamhet och du får vara med och påverka hur undervisningen ska se ut på skolan. I rollen som lärare kommer du planera, utvärdera och utveckla din undervisning med dina kollegor i arbetslaget som stöd. Skolan har ett tydligt ledarskap och engagerade lärare där kunskap och lusten att lära alltid är i centrum. Våra klassrum är inbjudande och kreativa lärmiljöer. Slöjd- bild-och musiksalar och ett fantastiskt bibliotek lockar till nyfikenhet, läslust och kreativitet.
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Igelsta grundskola söker förstelärare till åk 4–6

Södertälje kommun – Utbildningskontoret