pedagogjobb.se

Idrottslärare till Lillegårdsskolan

Företag Partille kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-30

Ansök nu

Idrottslärare till Lillegårdsskolan

Om arbetsplatsen

Partille kommun har idag 38 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 800 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens barnomsorg, dvs förskoleverksamhet och skolbarnomsorg. Förvaltningen ansvarar även för kommunens utbildningsverksamhet inom; förskoleklass, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunalvuxenutbildning, svenskundervisning och uppdragsutbildningar. I Partille är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Partille blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag! Lillegårdsskolan är en skola med cirka 330 elever, från förskoleklass till och med årskurs 5. Skolan har ett strategiskt läge nära skogen som ofta används i skolans undervisning. Det är promenadavstånd till Partille centrum med Kulturum, biblioteket och Partille Makerspace, vilket utnyttjas regelbundet av elevgrupperna. Skolan är en av elva kommunala skolor i Partille kommun. Den är belägen i den kommundel som kallas Lexby, vilken utgör en del av Centrala Partille. Arbetssätt och lärmiljö Skolan arbetar utifrån ett flerlärarsystem, vilket innebär att det finns grundskollärare och fritidspedagoger i varje arbetslag. Blivande förskoleklass är tvåparallellig, år 1 är treparallellig och år 2 5 är tvåparallellig. Skolans personal har som ett av flera prioriterade mål att successivt utveckla lärmiljön med avseende på lokaler och lärstilar. Fritidshemsverksamhet finns också på skolan. Trygghet och trivsel På skolan finns ett trygghetsteam som arbetar aktivt med tryggheten på skolan. Man har även återkommande aktiviteter i faddergrupper med elever från samtliga årskurser under läsåret. Lillegårdsskolan satsar på att ha "aktiva raster" där fritidspedagogerna på skolan erbjuder alla elever ett flertal roliga och spännande aktiviteter under rasterna. Detta bidrar till ökad trygghet, gemenskap, glädje, engagemang, respekt och kunskap, vilka är våra ledstjärnor. Gå gärna in och läs mer på: https://www.partille.se/barn--utbildning/verksamhetsutveckling/pedagog-partille/

Arbetsuppgifter

Välkommen till vår härliga och professionella personalgrupp på Lillegårdsskolan! 

Vårt team på skolan består i stort sett bara av behörig personal vilket vi är mycket stolta över. Vi söker nu en idrottslärare till våra fantastiska elever!

Vi erbjuder eleverna en trygg miljö med varierad och strukturerad undervisning i all vår verksamhet dvs förskoleklass, fritidshem och skola med ett aktivt arbete för att var och en skall känna sig nyfiken och utmanad. Vi skapar goda förutsättningar för lust och lärande och framtidstro bland annat med hjälp av olika digitala verktyg som datorer och ipads. Vi är en aktiv skola med planerad, organiserad rörelse varje dag. Vårt mål är 100 % måluppfyllelse för alla våra elever. 

Du kommer att ingå i åk 2 lärarnas nätverk på skolan som har gemensamma möten varje vecka, men ni har också gemensamma möten med personal på fritidshemmen och skolan. Där diskuterar vi också kvalitet utifrån våra styrdokument samt hur vi ska utveckla den pedagogiska verksamheten på skolan i stort.
Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att undervisa våra elever i idrott (åk 2 5), enligt gällande styrdokument. Du kommer att arbeta nära övrig personal på skolan där vi arbetar med ett lärande hela dagen. Du är en viktig del av laget där ni tillsammans ansvarar för verksamheten i årskursen och gemensamt arbetar för en gemensam röd tråd i er verksamhet.

Du har ett positivt förhållningssätt och arbetar för att stödja elevernas utveckling samt utvecklar elevernas sociala förmågor och kunskaper.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad och legitimerad idrottslärare. Självklart så ska du vara en trygg och positiv förebild för våra elever. Personliga förmågor och egenskaper som vi värdesätter är god förmåga till kommunikation, självständighet i nära samarbete med kollegor och vårdnadshavare samt noggrannhet, kreativitet och humor. Du tycker om att samarbeta med andra pedagoger för att driva verksamheten framåt. Du är ambitiös och har en stark vilja att skapa en unik verksamhet med hög kvalitet. Är du nyexaminerad erbjuder vi en mentor.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse. Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att ingen övertalighet uppstår.

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Löneform: Månadslön

Yrkeskategori: Pedagogiskt arbete

Tillträde: Enligt överenskommelse. Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att ingen övertalighet uppstår.

Antal jobb: 1

Kontakt

Maria Hammar
Rektor
031-792 11 35

Fackliga företrädare

Facklig representant nås via Kundcenter
031-792 10 00

Dela detta jobb

Idrottslärare till Lillegårdsskolan

Partille kommun