pedagogjobb.se

logga

Högstadielärare till Långsjöskolan i Rimbo

Ort
Kategorier
Utgår

2021-05-14

Ansök nu

Högstadielärare till Långsjöskolan i Rimbo

Arbetsbeskrivning

I rollen som lärare undervisar du elever i åk 7-9. Du ingår i ämnesteam och i arbetslaget för åk 7-9. Du har mentorskap för elever där du bland annat är ansvarig för att genomföra utvecklingssamtal samt stötta eleverna genom deras skolgång. 

Samarbete med lärare och personal på hela skolan. Kontakt och samarbete med elever och vårdnadshavare.  

Kvalifikationer

Vi söker behöriga och legitimerade lärare i matematik, SO, NO, teknik och spanska. Vi ser gärna att du är behörig i flera ämnen. 

Du har ett starkt  engagemang för att stötta eleverna i deras lärande framåt. Du har ett driv att ständigt vilja utveckla och förbättra din egen, arbetslagets och hela organisationens verksamhet med elevens bästa i fokus.

Du förväntas vara en tydlig ledare i klassrummet, en god förebild och en bra ledargestalt. Du vet att det är din yrkesskicklighet som är en avgörande faktor för elevernas lärande - du skapar nyfikna, lärande individer. Du har en bred pedagogisk repertoar där du fokuserar på hur du kan göra skillnad för elevernas utveckling, såväl socialt som kunskapsmässigt. Du arbetar för att göra eleverna delaktiga och ansvarstagande i sitt lärande. Din förmåga och vilja att samarbeta och lära tillsammans med kollegor och medarbetare är avgörande

Behörig lärare med examen och lärarlegitimation. 

Erfarenhet av att undervisa. 

Erfarenhet av att undervisa elever i behov av stöd. 

God förmåga att planera, genomföra och utvärdera undervisning. 

God samarbetsförmåga.

Ett genuint intresse av att inspirera elever till att lära. 

Erfarenhet av mentorsarbete.

 

Om arbetsplatsen

Vi är viktiga och vi gör skillnad.

Långsjöskolan är en mellan- & högstadieskola i Rimbo med ca 450 elever. Vi är en skola i förändring som erbjuder arbete i ett proffsigt och engagerat gäng. Skolans utvecklingsområden det här läsåret är trygghet, studiero och ökade kunskaper. Tillsammans hittar vi nya vägar för att nå längre med eleverna samt öka deras upplevelse av en trygg skolmiljö och bra studiero. Vi hjälper, stöttar och utmanar varandra. 

Lärare och fritidspersonal är organiserade i årskursarbetslag och skolledningen består av en rektor och en biträdande rektorer samt en pedagogisk ledningsgrupp som utgörs av rektorer och teamledare. Skolan har ett trygghetsteam samt engagerade elevråd som tillsammans arbetar för en god arbetsmiljö för alla på arbetsplatsen. Tillsammans med skolans lärarassistenter satsar vi särskilt på att höja elevernas närvaro.

I rektorsområdet ingår även landsbygdsskolan i Rånäs med ca 50 elever i åk f-6.

Skolorna har var sitt elevhälsoteam bestående av elevhälsosamordnare, skolsköterska speciallärare, kurator och skolpsykolog. Vi har en välutbyggd infrastruktur för IKT och digitala verktyg. Alla klassrum är utrustade med interaktiva projektorer/smartboards. Alla elever i åk 4-9 har en egen Ipad. Skolan har ett eget skolkök och maten lagas på plats.

Anställningsform

Heltid. Fast anställning, ferietjänst. 

Tillträde 

Augusti 2021

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Dela detta jobb

logga
Högstadielärare till Långsjöskolan i Rimbo

Norrtälje kommun - Barn- och utbildningskontoret