pedagogjobb.se

Logga

Högalidsskolan söker Grundlärare F-3

Ort
Utgår

2019-06-26

Ansök nu

Högalidsskolan söker Grundlärare F-3

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande. Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. Vi arbetar aktivt för att implementera de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har ca 1800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018. Vi siktar på att söka Sveriges Kvalitetskommun 2021.

Finspångs kommun har idag drygt 21 700 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Beskrivning
Högalidsskolan är en grundskola för förskoleklass till årskurs 6.

Idag har vi ca: 175 elever fördelade på 7 klasser och ca: 25 personal. Klasserna är indelade i tre arbetslag (F-3, 4-6 och fritidshem). Vi lägger stort fokus på att anpassa lärmiljön för att möta elevers behov av olika lärstilar samtidigt som våra digitala förutsättningar bidrar till ett flexibelt och innovativt lärande.

Arbetsuppgifter
Då tidiga insatser och hög lärartäthet i de yngre åren bidrar till bättre förutsättningar för ett livslångt lärande så har vi valt att ha fyra behöriga lärare i spannet F-3. Mentorsskapet börjar i F-klass för att tillsammans med förskoleklasspedagog leda klassen fram tom åk 1. I åk 2 får förskoleklasspedagogen ny f-klass och som mentor i klassen driver du med kollegialt lärande klassen vidare i åk 2 och åk 3. Således är man mentor för sin klass i fyra år varav de två första åren tillsammans med en förskoleklasspedagog. Du ingår i arbetslag F-3 och driver samt utvecklar verksamheten mot givna mål. Tjänsten som vi utlyser i arbetslag F-3 ersätter kompetent lärare som flyttar, detta innebär att du får i uppdrag att vara mentor för åk 3.

Kvalifikationer
Du är nyfiken och engagerad, du är formativ och kollegial i ditt förhållningssätt samtidigt som digitalisering är en självklar del i lärandet. Du har ett tydligt ledarskap där struktur och studiero bidrar till en god lärmiljö. Naturligtvis är du behörig för att undervisa i åk F-3. Tjänsten tillsätts med förutsättning att erforderliga beslut ges och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logga
Högalidsskolan söker Grundlärare F-3

Finspångs kommun