pedagogjobb.se

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.

Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018.

Beskrivning
Högalidsskolan är en F-6 skola som ligger i centrala Finspång.

Vi söker nu dig som är utbildad speciallärare eller har en grundskollärare utbildning men känner att du har kompetensen som krävs för att jobba som speciallärare. På skolan går ca 175 elever och det är ca 25 medarbetare. Skolan har arbetat aktivt med fysiska lärmiljön i klassrummen och flera klassrum är uppbyggd efter ett koncept som vi kallar framtidens klassrum. Skolan är uppdelade i arbetslag f-3, 4-6 samt fritidshemmet där det finns en arbetslagsledare som tillsammans med rektor bildar skolans pedagogiska ledningsgrupp. 

Arbetsuppgifter
Du kommer tillsammans med skolans övriga speciallärare bilda ett team som jobbar med frågor kring elevstöd. Tillsammans i teamet fördelar ni arbetet och bidrar alla med er kompetens för att kunna jobba mot de elever som har behov av extra anpassningar och särskilt stöd. Du kommer vara kopplad mot arbetslag 4-6 där du tillsammans med lärarna följer upp elevernas utveckling både på grupp och individ nivå. Du kommer ibland jobba med elever enskilt och ibland mot grupper. Du har också ett ansvar kring kartläggningar och utredningar i dina elevgrupper.

Kvalifikationer
Du är utbildad speciallärare. 

Vi lägger stor tyngd på personlig lämplighet 

Villkor
100% tillsvidare.

I Finspångs kommun har du som lärare möjlighet att välja mellan två olika arbetstidsavtal. Antingen jobbar du med en ferietjänst 35+10 eller 40+5. 

Startdatum för tjänsten är 2020-10-01 eller efter ö.k.

Rekryteringsprocessen kan komma att starta under ansökningsperioden.

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Logga

Högalidsskolan F-6 söker speciallärare

Ansök nu

Dela detta jobb