pedagogjobb.se

logo

Hjortsjöskolan söker lärare till åk 4-6

Ansök nu

Hjortsjöskolan söker lärare till åk 4-6

Om arbetsplatsen

Hjortsjöskolan är en verksamhet i framkant och vi arbetar för att varje elev ska känna framtidstro, känna sig betydelsefulla och ha tilltro till sin egen förmåga. Skolan finns centralt i Vaggeryd med omkring 300 elever. På mellanstadiet finns tre arbetslag, ett i varje årskurs 4-6. På skolan finns även fritidsverksamhet.

Som medarbetare kan du förvänta dig ett närvarande ledarskap, handledning, löpande kompetensutveckling och ett stort inflytande och delaktighet i vårt utvecklings- och förändringsarbete.
På vår skola kommer du att få vara delaktig i vårt arbete med inkluderande och tillgänglig undervisning och att tillsammans få forma en lärmiljö där ledning och stimulans arbetas fram gemensamt av lärare och elevhälsteamet. Under kommande läsår fortsätter vi att fördjupa kunskaperna inom ovanstående områden samt även inom våra olika ämnen utifrån ämnesdidaktiskt kollegium, ÄDK. Kollegialt lärande är en central del av det fortsatta utvecklingsarbetet. Du kommer att ingå i ett arbetslag och skolan arbetar utifrån modellen med triss-lärare, tre lärare på två klasser, vilket innebär att stor del av tiden är två lärare med vid varje lektionstillfälle. Att arbeta i den lilla kommunen har många fördelar som vi gärna vill berätta mer om vid ett personligt möte.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och utveckla undervisningen för alla elever. Det innebär att du har god förmåga att anpassa undervisningen så att alla elever har bästa förutsättningar att utvecklas så långt det är möjligt.
Undervisningen ska locka till lärande vilket innebär att du är duktig på att skapa goda relationer med eleverna. Via undervisningen ska eleverna möta differentierad undervisning där de blir ägare av sitt lärande och vet hur de lär på bästa sätt.
Vi förutsätter att du är en god ledare i klassrummet och arbetar utifrån en tillgänglig lärmiljö för alla elever.

På skolan arbetar grundskollärare, resurslärare, assistenter och lärare mot fritidshem. Vi har ett starkt elevhälsoteam med en specialpedagog, två speciallärare, en kurator, en skolsköterska. Skolläkare och skolpsykolog arbetar övergripande över enheterna i en nära samverkan. Du kommer att ingå i ett arbetslag med hög kompetens som samverkar tätt med varandra.

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare med ämneskompetens för grundskolans åk 4-6. Det är meriterande med behörighet i matematik och engelska.

Vi förutsätter att du har elevernas lärande i fokus och en vilja att vara med och bidra till en ökad måluppfyllelse. Du är en tydlig ledare i klassrummet och har förmågan att skapa en god klassrumsmiljö. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med elever, föräldrar och kollegor på skolan. Vidare är du är drivande, engagerad, tar egna initiativ och vill vara med och utveckla verksamheten.

Anställningens omfattning

Tillträde 12 augusti eller enligt överenskommelse.

Dela detta jobb

logo
Hjortsjöskolan söker lärare till åk 4-6

Vaggeryds kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen