pedagogjobb.se

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

  • Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
  • Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
  • Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
  • Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

Herrängens Skola är en F-6 skola belägen i Älvsjö, mitt i villaområdet Herrängen. Vackert belägen mednärhet till skog och park. Till höstterminens början kommer ca 675 elever vara inskrivna på skolan som har tre parallellklasser i åk F-1 samt fyra parallellklasser i åk 2-6. Skolan består av fem separata större byggnader inom ett mindre område.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en duktig och engagerad lärare i hem- och konsumentkunskap för undervisning av våra sexor. Hemkunskapen på Herrängens skola är uppdelad i praktisk undervisning och teoretisk undervisning. Den praktiska delen är förlagd till Johan Skytteskolan (inom gångavstånd) och den teoretiska till Herrängens skola. Detta beror på att vi inte har några hemkunskapssalar på Herrängens skola. Tjänsten är en 50% tjänst, tillsvidareanställning. I tjänsten ingår beställningar av varor till undervisningen. Du kommer att ingår i arbetslaget för praktisk-estetiska ämnen.

Eventuellt kan tjänsten komma att utökas till 75% och då kommer textilslöjdsundervisning i åk 3 ingå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är skicklig och legitimerad lärare med behörighet i hem- och konsumentkunskap. Vi ser gärna att du är erfaren och kan ställa lagom utmanande krav på eleverna. Du behöver vara mycket tydlig och kommunicera din undervisning väl med både elever och vårdnadshavare. Erfarenheter av digitala undervisningsmetoder är en merit. Du ska ha lätt för att samarbeta och tycka om att utveckla din undervisning

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden.

Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

Hemkunskapslärare till Herrängens skola

Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-25

Ansök nu

Dela detta jobb