pedagogjobb.se

logga

Hem- och konsumentkunskapslärare till Norrgärsskolan

Ort
Utgår

2021-05-14

Ansök nu

Hem- och konsumentkunskapslärare till Norrgärsskolan

Om tjänsten:

Norrgärdsskolan är en ny skolenhet i Norrtälje kommun där tidigare Parkskolan slås samman med Grindskolans låg- och mellanstadium. Här bedriver vi från och med höstterminen 2021 en gemensam skola för åk F-6. Som hem- och konsumentkunskapslärare hos oss kommer få du en möjlighet att vara med i en spännande utveckling av den nya enheten. Vi söker dig som vill vara med och driva samt utveckla organisationen så att den stöttar elevernas måluppfyllelse både i arbetet med kollegor och tillsammans med eleverna.

 

Arbetsbeskrivning:

Som hem- och konsumentkunskapslärare ingår du i mellanstadietsarbetslag. Du ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera undervisningen före elever i årskurs 6 från Norrgärdsskolan samt Drottningdal/Vätö skolor. Du ansvarar även för att dokumentera och bedöma deras förmågor mot kunskapskraven. Du  arbetar för att skapa goda förutsättningar för elever i ditt ämne och tillsammans med dina kollegor. Mentorskap ingår samt ansvar för hemkunskapssalen.

 

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är legitimerad hem- och konsumentkunskapslärare, gärna i kombination med annat ämne och med erfarenhet av yrket.. Du är väl förtrogen med LGR11 och har god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Du är flexibel och har god samarbetsförmåga. Du har lätt för att skapa goda relationer och samverka både med elever, vårdnadshavare, kollegor, skolans elevhälsoteam och skolledning. Vi söker dig som är en tydlig ledare och har förmågan att skapa trygghet genom tydlig struktur och varierad undervisning. Du har ett professionellt och positivt förhållningssätt samt kan se utmaningar som möjligheter.

 

Om arbetsplatsen

Till hösten bildas Norrgärdsskolan, en sammanslagning av dagens Grindskolan åk F-6 och dagens Parkskolan som också är en F-6 skola. Vår verksamhet kommer att bedrivas i både husen men som en gemensam skola och fritidshem. Norrgärdsskolan är  belägen i Norrtälje stad, med stora härliga gräsytor och små skogsområden runt knuten. Vi kommer att bli omkring 560 elever på skolan. Vi arbetar i arbetslag med gemensamt ansvar för eleverna, för att bygga relationer och ge förutsättningar för lärande utifrån inre lust och nyfikenhet. Det gör vi främst genom att möta eleverna där de befinner sig. En förtroendefull relation till elev och vårdnadshavare, samt att se hela eleven är viktiga faktorer i arbetet. Det skapar vi genom att möta eleverna med tilltro på deras förmåga, genom lyhördhet och dialog. Vi arbetar för att eleverna ska tycka att skolan är meningsfull och känna att allt är möjligt. Tillsammans med personal och elever strävar vi efter en stimulerande och trygg skolmiljö och vi arbetar förebyggande och främjande.

 

Anställningsform

60% Tillsvidareanställning

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden

 

Tillträde 210810

Dela detta jobb

logga
Hem- och konsumentkunskapslärare till Norrgärsskolan

Norrtälje kommun - Barn- och utbildningskontoret