pedagogjobb.se

Heltidsmentor till Linghemsskolan 7-9

Ort
Utgår

2021-01-31

Ansök nu

Heltidsmentor till Linghemsskolan 7-9

Om arbetsplatsen

Linghemsskolan, som idag består av ca 230 elever i årskurserna 7-9 samt ca 30 medarbetare, ligger endast fem minuters pendeltågresa från Linköpings centralstation. Från stationen i Linghem är det några enstaka steg så är du framme vid skolan.

Trygghet och kunskapsfokus är kärnvärden som skolan vilar på och som leder till ett lugnt och stabilt klimat. Just nu är Linghemsskolan inne i en positiv utvecklingsfas och befinner sig mitt i ett utvecklingsarbete som bland annat drivs av skolans förstelärare och skolans utvecklingsgrupp, i samarbete med rektor.

Arbetsbeskrivning

Gillar du att jobba i ett högt tempo med ungdomar och med många kontakter med elever, personal och vårdnadshavare? Då kanske detta är ett jobb för dig!

Tjänsten som heltidsmentor på Linghemsskolan innebär till stor del att bygga relationer och utgöra ett stöd åt såväl elever som lärare i elevernas måluppfyllelsearbete. Ditt arbete som heltidsmentor omfattar eleverna i en årskurs åtta samt eventuellt även enskilda elever i andra klasser. Du verkar för att främja elevernas närvaro, studiemotivation och studieteknik. Vidare ingår i dina uppgifter att följa upp utvecklingssamtal och delta i övriga möten kring elever, vilket innebär såväl enskilda elevmöten som möten med vårdnadshavare och/eller elevhälsoteam. Du är operativ och rör dig bland eleverna med fokus på att bygga relationer och att förekomma och förebygga kränkningar.

Tjänsten fokuseras huvudsakligen kring ett aktivt arbete med att skapa trygghet och främja elevernas närvaro samt kring att stödja eleverna i deras studier. 

En heltidsmentor, tillsammans med nuvarande mentor, drar nytta av varandras erfarenheter och kompetenser och kan därigenom stötta eleverna på bästa sätt. Som heltidsmentor arbetar du också nära kurator, speciallärare, biträdande rektor och rektor. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk, social, annan beteendevetenskaplig utbildning eller utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av arbete med ungdomar i högstadieålder och av elevhälsoarbete. Vidare har du kunskap om lagar samt förordningar kopplade till högstadiet.

Du har lätt för att kommunicera och har ett stort intresse av att möta olika människor med olika bakgrund och förutsättningar. Du har god förmåga att skapa goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Som person kännetecknas du av en positiv inställning och ett lösningsfokuserat arbetssätt. Du har goda IT-kunskaper, är kommunikativ och kan på ett tydligt och korrekt sätt uttrycka dig i både tal och skrift.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samt har en god samarbetsförmåga. Vidare är du en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Dessutom har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Kontaktperson:

Anna Bergendorf Pihlblad, Rektor, 013-20 78 23, 013-205312, anna.bergendorfpihlblad@linkoping.se

Maria Allinggård, Facklig representant Lärarnas Riksförbund, maria.allinggard@linkoping.se

Dela detta jobb

Heltidsmentor till Linghemsskolan 7-9

Linköpings kommun