pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Heltidsmentor på Tornhagsskolan 7-9

Ort
Utgår

2022-07-10

Ansök nu

Heltidsmentor på Tornhagsskolan 7-9

Om arbetsplatsen

Tornhagsskolan är en skola med förskoleklass till år 9 samt fritidshem och öppen fritidsverksamhet. Tornhagsskolan ligger i en lugn och fin omgivning med närhet till Valla fritidsområde, Gamla Linköping och Rydskogen. Vi har även gångavstånd till Stadsbiblioteket, Domkyrkan och city. Skolområdet bjuder på en omväxlande miljö som främjar utomhuslek.

Undervisningen på Tornhagsskolan utgår från tydliga målbeskrivningar i varje ämne och vi har ett inkluderande arbetssätt. Det innebär att vi har ett flexibelt tänkande runt elevens lärsituation. Varje individ är unik och vi strävar efter att anpassa och stimulera varje individs utveckling och förmågor utifrån dennes behov och individuella förutsättningar. Våra ledord är elevsyn, förhållningssätt och kommunikation mellan elev, lärare och övrig personal.

Vi vill vara en skola där alla utmanas och får växa. Med kunskap, trygghet och glädje ger vi eleverna möjlighet att utveckla sina styrkor och förmågor. Att sätta eleven i centrum ställer höga krav på flexibilitet och mod att bryta invanda mönster. Personalen arbetar aktivt med hållbar utveckling för att fostra eleverna till ansvarstagande individer och aktivt deltagande samhällsmedborgare. I centrum står även kollegialt lärande kring läs- och skrivutveckling samt vidareutveckling av matematikundervisningens didaktik. Kombinationen av traditioner och nytänkande gör Tornhagsskolan till en bra skola att växa i.

Arbetsbeskrivning

Gillar du att jobba i ett högt tempo med många kontakter med elever, personal och vårdnadshavare i ett strukturerat sammanhang med elevernas bästa för ögonen? Då kanske detta är något för dig!

Tjänsten som heltidsmentor på Tornhagsskolan innebär till stora delar att bygga relationer och utgöra ett stöd åt såväl elever som lärare i elevernas måluppfyllelsearbete. Ditt arbete som heltidsmentor är knutet till eleverna i 7-9. Du kommer i dessa klasser få hjälpa eleverna med särskilda behov i sitt arbete för bättre måluppfyllelse. Du verkar för att främja elevernas närvaro, studieteknik och sociala situation. Vidare ingår i dina uppgifter även mentorskap för enskilda elever där du ska ha utvecklingssamtal och delta i övriga möten kring eleverna, vilket innebär såväl enskilda elevmöten som möten med vårdnadshavare och/eller elevhälsoteam. Även kontakt med externa som t.ex. soc, BUP, HAB, Råd & stöd, Råd, stöd & hälsa, osv....

Du kommer också att ingå i verksamhetens arbetslag och vara med att utveckla verksamheten genom en kollegial samverkan. Tjänsten fokuseras huvudsakligen kring  ett aktivt arbete med att skapa trygghet och främja elevernas närvaro samt kring att coacha eleverna i deras studier.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk utbildning och erfarenhet av arbete i skolan.

Du har lätt för att kommunicera och har ett stort intresse av att möta olika människor med olika bakgrund och förutsättningar. Du har god förmåga att skapa goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Som person kännetecknas du av en positiv inställning och ett lösningsfokuserat arbetssätt. Du har goda IT-kunskaper, är kommunikativ och kan på ett tydligt och korrekt sätt uttrycka dig i både tal och skrift. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11/LGR22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt. 

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samt har en god samarbetsförmåga. Vidare är du en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Dessutom har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Information om tjänsten

Tillträde: 2022-08-08

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning med möjlighet till fortsättning.

Sysselsättningsgrad: 100

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9575

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Dela detta jobb

Heltidsmentor på Tornhagsskolan 7-9

Linköpings kommun