pedagogjobb.se

Handledare 20- 40%

Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-09

Ansök nu

Handledare 20- 40%

Arbetsplatsbeskrivning
Makerspace – en kreativ verkstad, är en mötesplats på Kvarteret Ödlan, kommunens natur- och kulturhus vid Södra Munksjö. Här finns det utrymme och teknik för att följa och fördjupa sig inom egna intressen i gränslandet mellan teknik, slöjd, hantverk och konst. Lokalerna tillhör den ideella föreningen Makers Jönköping som använder dem mest på kvällstid. Makerspace öppnades i november 2019 och riktar sig främst till vuxna med invandrarbakgrund som står långt ifrån arbetsmarknaden men alla är välkomna. Det är två drop-in eftermiddagar i veckan med möjlighet att använda befintlig teknik för egna projekt eller lära sig något nytt. Makerspace ska i fortsättningen vända sig främst till asylsökande och planen är att bjuda in målgruppen till olika workshops inom flera av verkstadens avdelningar.

Nu söker vi en till två nya handledare till vårt team som vill vara med och utveckla arbetet på Makerspace.

Arbetsuppgifter
I din roll som handledare ska du utifrån uppdrag från en projektledare planera och hålla i olika workshops och aktiviteter för asylsökande. Du kommer själv att lägga upp arbetet för dina aktiviteter. Alltifrån planering, utförande och utvärdering (resonera hur det gick för en workshop, vad som eventuellt behöver förbättras eller anpassas).
Utöver det ska du bemanna och ta emot besökare till lokalerna under öppettiderna. Vilken form av workshops och aktiviteter som kommer utföras kommer bestämmas av projektledare och handledare och utgår från deras tidigare kunskaper.

Kompetenskrav

  • Du ska ha gått klart grundskolan, ha arbetslivserfarenhet eller akademisk utbildning inom exempelvis pedagogik eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärd.
  • Du ska ha tidigare kunskaper eller har arbetet inom områden som exempelvis svets, snickeri, slöjd sömnad, 3D- printing, CAD, laserskärning eller liknande.
  • Du utåtriktad och gillar nya utmaningar.
  • Som person är du initiativtagande och självgående då arbetet ibland innebär ensamarbete.
  • Du är en lugn person med tålamod då du ska lära upp andra människor som prövar på något nytt.
  • Du gillar att leda och lära ut nya kunskaper till andra människor och är bra på att skapa relationer i en utvecklande miljö.
  • Du bör behärska svenska och engelska i tal, skrift och läsförståelse då det förekommer kontakt med deltagare, dokumentation och inläsning på information som berör arbetet.
  • Det är meriterande om du har kunskaper inom språk som arabiska och persiska.
  • Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete eller cirkellärande samt att du har en förståelse och är medveten om kulturella skillnader för att kunna utföra ditt arbete på bästa sätt.


Övrigt
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Till yrkets art ingår arbete på dag- och kvällstid, tjänsterna är deltid 20-40%. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.
Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjlighet för alla.

Upplysningar
Belastningsregister För att få arbeta med barn och unga måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du skickar in din ansökan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor. Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du på Polisens hemsida. Välj registerutdrag för övrigt arbete och kontakt med barn. Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

 
Upplysningar HR- konsult Kultur- och fritidsförvaltningen: Angelika Ljungqvist tfn 036-10 66 96
Vision: Karin Berntsson tfn 036- 10 57 02
DIK: Karin Kristoffersson tfn 036-10 55 90

Förvaltning Kultur- och fritidsförvaltningen
Arbetsplats Kvarteret Ödlan, kommunens natur- och kulturhus vid Södra Munksjö
Anställningsform Tidsbegränsad
Omfattning 20-40 %
Tillträdesdag 2020-09-14 till 2021-04-30
Sista ansökningsdag 2020-08-09
Referensnr 20-42-0013
Publicerad 2020-07-09

Dela detta jobb

Handledare 20- 40%

Jönköpings kommun