pedagogjobb.se

Logo

Handläggare inom barn- och elevadministration

Företag Solna stad
Ort
Utgår

2019-12-15

Ansök nu

Handläggare inom barn- och elevadministration

Just nu söker vi dig som har drivkraften och kompetensen att vara med och forma nya gemensamma arbetssätt för barn- och elevadministration för våra förskolor och skolor. De nya arbetssätten ska garantera rättssäkerheten och kvalitetssäkra arbetet, men ska också bidra till en enkel och smidig hantering som underlättar för verksamheterna. Vill du vara med att utveckla de administrativa stödfunktionerna för våra förskolor och skolor och bidra till en effektiv och rättssäker handläggning? Sök tjänsterna redan idag!

Om arbetsplatsen
Tjänsterna är centralt placerade på Administration- och myndighetsavdelningen på barn- och utbildningsförvaltningen. På avdelningen arbetar ca 15 personer som gemensamt ansvarar för registratur, barn- och elevadministration och myndighetsutövning såsom utredningar av kränkningar, klagomål, tilläggsbelopp, mottagande i särskola, skolskjuts och tillsyn av fristående förskolor. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med de medarbetare som redan finns centralt placerade. Övriga medarbetare på avdelningen består av en blandning av tex. pedagoger, jurister och statsvetare som tillsammans bidrar till en hög kunskap och erfarenhet inom vårt ansvarsområde.

Såhär beskriver Gabriella, handläggare för förskola/systemspecialist, sin tjänst: "Det roligaste och mest utmanande med min tjänst är variationen i arbetet samt den dagliga kontakten med verksamheterna och vårdnadshavare. Trots många löpande arbetsuppgifter är ingen dag den andra lik."

Jag, Maria, som är chef för avdelningen är utbildad jur kand och har arbetat i offentlig förvaltning i över tjugo år i olika roller varav de senaste fem åren inom just barn- och utbildningsfrågor. Jag har ett stort engagemang för mitt arbete och drivs av att kunna utveckla nya effektiva och kvalitetssäkra arbetssätt med barnets bästa i fokus. Som medarbetare hos mig får du stort eget ansvar och jag värdesätter högt engagemang samt att kunna utföra sitt arbete i tid med hög kvalitet.

Vad innebär arbetet?
Arbetet innebär i huvudsak ansvar för löpande arbetsuppgifter inom barn- och elevadministration för våra skolor och förskolor, tex. klass- och/eller gruppindelningar, barn- och/eller elevschema, betyg, hantering av samtycke till fotografering och intyg om specialkost. Arbetsuppgifterna kan variera över tid. Du har huvudansvar för registrering och handläggning i barn- och elevregistret för våra förskolors och skolors räkning. 

Arbetet utförs i flera olika digitala system såsom t.ex. Procapita och Infomentor. Just nu pågår övergång från Procapita till Tieto Education som är ett nytt webbgränssnitt för barn- och elevregistret.

Avdelningen är inne i en intensiv utvecklingsfas där du som medarbetare har stora möjligheter att vara med och påverka hur arbetet ska utformas.

Vem söker vi?
Du har relevant högskoleutbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du har flera års erfarenhet av handläggningsarbete i offentlig förvaltning, t.ex. i serviceverksamhet som kundtjänst/kontaktcenter. Det krävs att du har goda kunskaper i de regelverk som ligger till grund för service och administration i offentlig förvaltning t.ex. offentlighet och sekretess, förvaltningslagen och personuppgiftshantering. Det är meriterande om du har erfarenhet av förskole- och/eller skoladministration eller annan handläggning inom dessa områden.

Då vi är inne i spännande förändringsresa med nya arbetssätt söker vi dig som är drivande och självständigt tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt samt visar gott omdöme vid agerande och beslut.

För att trivas i denna tjänst är det viktigt att du skapar goda relationer och att du har en förmåga att lyssna och kommunicera med andra.

Mer information och ansökan
Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till mig Maria Rönnberg, Administrativ chef, på maria.ronnberg@solna.se.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 15 december 2019. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Dela detta jobb

Logo
Handläggare inom barn- och elevadministration

Solna stad